Donderdag, 25 februari 2021

Donderdag, 25 februari 2021

Na sneeuw- en ijspret rond 10 februari, genieten we sedert een paar dagen van een stralend lenteweertje. Terras en tuin kregen een grondige beurt… het geheel opgefleurd met veel gele primula’s en lila-witte viooltjes. Gele en paarse krokussen en minilelietjes piepen al uit de grond en enkele narcis- en tulpenbladen reiken naar de zon.

Op 8 februari werd Nikki 11 jaar… anders dan vorige verjaardagsfeestjes in coronastijl.
Het is een strakke, strikte tijd voor iedereen. Ik doe nog altijd mijn vrijwilligerswerk bij TeJo onder strikt hygiënische omstandigheden, achter plexiglas, temperatuuropname, handen ontsmetten, maskers aan, regelmatig ventileren met vensters en deuren wijdopen. Ondertussen is de samenwerking met mijn twee nieuwe collega’s van de woensdag optimaal… er heerst een zalige teamspirit! Ook de permanentie thuis om de vier weken verloopt nu vlotjes.

We wennen stilletjes aan ook aan de online SNT-lessen op donderdag, het bijwonen van Webinars, het online vergaderen op diverse niveaus met de Apple Senioren, het TeJo-kwartetteam, etc. via Zoom, Microsoft Teams, Jitsi…

Ondertussen hebben we alweer met belangstelling twee afleveringen gevolgd van ‘Blind Getrouwd‘ op VTM waar Wim weer als expert van de partij is. Genoten van deze bij momenten soms wel heel ontroerende afleveringen…

Onze lieve buurvrouw werd op 16 februari 100 jaar… zij is nog goed te been en mentaal fit en alert! Zalig om op die manier ‘oud’ – maar toch nog zo jong van geest, empathisch en maatschappelijk betrokken – te worden…

De besmettingscijfers gaan weer de hoogte in nu de meer besmettelijke Britse variant van het coronavirus in omloop is. Will it ever end? We proberen positief te blijven. Vooral de jeugd, die zich sociaal niet ten volle kan ontplooien heeft het moeilijk nu.

Covid cijfers 25 februari 2021 - Bron De Standaard

 

 

Reacties zijn gesloten.