Donderdag, 4 maart 2021

Donderdag, 4 maart 2021

Gisteren de 20ste editie van de VLIZ Marine Science Day met 500+ deelnemers uit 24 landen… online te volgen via youtube.com, een weerom lijvige Book of Abstracts (bit.ly/30baZMp)… het riep veel herinneringen op. Deadlines, spanning vooraf, but always very, very rewarding.

Interessante MS Teams online TeJo-vergadering bijgewoond met alle vrijwilligers (bestuur, therapeuten, onthaalmedewerkers) uit het Brugse… vanavond weerom vergadering met alle onthaalmedewerkers… Drukke tijden in TeJo, we werken sinds deze week met een wachtlijst.

Het aantal nieuwe besmettingen lijkt te plafonneren. Als die trend aanhoudt, dalen straks ook de ziekenhuisopnames, maar het is nog te vroeg voor versoepelingen…

Het Astra Zeneca vaccin zou nu blijkbaar toch ook veilig zijn voor 55+, heb ik gisteren in de Standaard gelezen: ‘De Hoge Gezondheidsraad (HGR) keurt het vaccin goed voor mensen boven de 55 jaar op basis van twee buitenlandse studies. Een Schots onderzoek wees uit dat AstraZeneca ouderen goed beschermt tegen ziekenhuisopname. Doordat AstraZeneca tijdens de klinische studies zelf te weinig data verzamelde over de werking bij ouderen, was dat voordien niet duidelijk. Ook een tweede Brits onderzoek doet de HGR besluiten dat AstraZeneca werkt bij mensen boven de 55. Beide papers moeten wel nog een peer review krijgen’.
Dat laatste zinnetje roept bij mij toch wat vragen op. Hans kreeg een Astra Zenica vaccin en voelde zich twee dagen ziek met koorts. We’ll see what the future brings…

Vorige zondag, prachtig weer en BBQ met Ann & Hans op veilige afstand, daarna leuke wandeling van meer dan 10.000 stappen… een leuke verademing in deze coronatijden…

Reacties zijn gesloten.