Mijn hobby’s

Mijn hobby’s

Fotografie

Fotografie en mooie momenten ‘bevriezen’ is één van mijn passies.

Lopen

Verder ben ik lid van de atletiekclub AC Sodibrug en probeer ik – tenminste als de gewrichten niet te veel protesteren – tweemaal per week samen met mijn loopvriendinnen een 5 à 7 kilometers af te haspelen.

Cursussen

Ik pik nu en dan een cursusje of voordracht mee rond wat mij boeit en interesseert, intrigeert op bepaalde momenten in mijn leven… pc, internet, fotografie, AI, yoga, etc.
Zo volgde ik o.a. drie opleidingen Ayurveda-massage toen  Dr Kurush P. Kurmi over kwam gevlogen uit Pune (India) ten huize van kinesist Jens Keygnaert  & zijn echtgenote Sophia:

Vrijwilligerswerk

Sedert eind september 2018 ben ik enkele uren per week actief als onthaalvrijwilliger bij TEJO (vestiging Brugge). Bij TEJO kunnen jongeren terecht tussen 10 en 20 jaar die het eventjes niet meer zien zitten. Ze kunnen er tijdens een of meerdere sessies, anoniem en gratis advies krijgen van een vaste professionele therapeut.  Samen met de therapeut wordt dan bekeken hoe de jongere het beste kan geholpen worden.
Quote uit het boek ‘A(NI)MAL’ van Cécile Alix, die de zin van mijn vrijwilligerswerk mooi verwoordt:
Je suis vieux, tu es jeune.
Quand un vieux guide un jeune,
il a la sensation de planter une graine.
Il se prend pour le vent,
la pluie et le soleil.

Recent ook bestuurslid (secretaris) geworden van de Apple Senioren Brugge.

en na talloze jaren deel uitgemaakt te hebben van het organisatiecomité van de loopwedstrijden ‘Dwars door Sint-Kruis’ en ‘Damme-Brugge-Damme‘, werd het in 2022 tijd om de fakkel door te geven.

Digitaal activisme

Bijdragen, door nu en dan een boodschap te posten op facebook/twitter, tot een gezondere planeet… door wat aandacht te schenken aan wat haar bedreigt (plastic vervuiling, climate change, dierenwelzijn, pesticiden,…).