Donderdag, 14 mei 2020

Donderdag, 14 mei 2020

De dalende trend van de Coronacijfers zet zich voort. Gisteren kondigde de Nationale Veiligheidsraad enkele versoepelingen aan – in a nutshell:
– Lessen in basis- en middelbare scholen starten opnieuw op in kleine groepen, voor sommige leerlingen onder strikte veiligheidsvoorwaarden
– Contactberoepen starten op (bv. kappers, estheticiennes) op afspraak, met een veilige afstand tussen klanten, iedereen draagt mondmasker
– Markten kunnen plaatsvinden (max. 50 kramen, marktkramers dragen mondmasker, circulatieplan)
– Musea en andere bezienswaardigheden (ook natuur- en dierenparken) openen (ticketverkoop online of via telefoon, circulatieplan)
– Sportclubs kunnen weer training organiseren (buiten, in aanwezigheid coach, max. 50 personen, veilige afstand)
– Trouw of begrafenis (max. 30 personen, zonder recepties)

Dat is goed nieuws voor onze Guy…
De tentoonstelling ‘Safari’ in de Zebrastraat is terug open voor het publiek vanaf 22 mei t.e.m. 28 juni op vrijdag-, zaterdag-, en zondagnamiddag.
Om rekening te houden met de social distance-regelgeving kunnen max. 6 personen per tijdsblok aanwezig zijn. Een plaatsje, met persoonlijke rondleiding door Guy, kan gereserveerd worden via reservaties@zebrastraat.be met vermelding van:
naam, datum, voorkeur tijdsblok, GSM.

Keuze uit 4 tijdsblokken:
– 14:00
– 15:00
– 16:00
– 17:00

Vorige week zondag was het moedertjesdag. Omdat wij nog altijd heel voorzichtig zijn hebben we, na overleg met onze kroost, met Ann afgesproken, met inachtname van de social distancing regelgeving. Ann heeft gewerkt tijdens de hele lockdownperiode en het was 7 weken geleden dat we haar nog gezien hadden… Ze kwam aan met mooie ruikers bloemen en we genoten van het weerzien bij een lekker maal, waarvan Ann ieder detail naar Hans – die er niet was rekeninghoudend met zijn activiteiten onder de Covid-patiënten –  moest WhatsAppen.

Onze kleinkinderen missen hun schoolvriendjes maar zijn thuis heel creatief bezig. Zo heeft Romi via Google Docs een heus online tijdschrift gemaakt van 18 blz. I was impressed! Haar favoriet Billie Eilish op de cover.

Deze week ook verder de Franse lessen Contact12 en toets met onze Romi doorgenomen… Blij met WhatsApp! Zo houden we een goed contact met onze kinderen en kleinkinderen in deze nare Coronatijden.

We maken nog altijd lange wandelingen in de streek in deze Coronatijden en ontdekken nu en dan onbekende hoekjes…

 

Covid-19-cijfers België (13 mei 2020) Bron: De Standaard, 14 mei 2020)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.