Donderdag, 7 mei 2020

Donderdag, 7 mei 2020

Gisteren persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad om de nieuwe fase van de afbouwstrategie, namelijk fase 1b, die op 11 mei van start gaat, te verduidelijken.  Een greep uit de maatregelen:

Het blijft mogelijk om buiten af te spreken met twee mensen – altijd dezelfde -, voor een wandeling of om samen te sporten. Cadeautje voor moedertjesdag: vanaf 10 mei mag elk gezin thuis maximaal vier personen – altijd dezelfde – ontvangen.
Wel moeten we erop toezien dat:

  • de veiligheidsafstand wordt nageleefd met de bezoekers.
  • het best is om dit bezoek buiten te organiseren.
  • geen bezoek kan worden toegestaan als een gezinslid of één van de bezoekers ziek is.
  • speciale aandacht moet worden besteed aan oudere en kwetsbare mensen.

Op 11 mei gaan de winkels terug open, mits strikte veiligheidsregels (physical distancing, mondmasker, no funshopping, soloshopping, etc.).

Covid-10 cijfers, België (6 mei 2020)
Bron: De Standaard, 7 mei 2020

Het blijft dus nog altijd opletten geblazen.

Deze week nog wat actief geweest buiten (muren gewit terras en tuin, joggen langs de vesten,…) en binnen (mondmaskers gemaakt (voor Yves, Annelies, Wim, Ann & Hans) volgens de instructies op www.maakjemondmasker.be en samen met Romi via WhatsApp les CONTACT 12 (Beaufort 6) doorgenomen.

Zondag zagen we even onze sportieve Wim, tijdens een break op zijn Gent-Brugge-Gent fietstocht. Dat was een lichtpunt in deze tijden van gedwongen afzondering van onze kroost. He made our day. Blij en dankbaar!

Vernomen van ons Ann dat Hans nu op een COVID-afdeling werkt… helemaal ingepakt. Dat moet best wel heftig zijn. We duimen dat alles goed mag gaan daar.

Ann vindt het erg dat de psychiatrie wat vergeten wordt in de lijst van maatregelen… patiënten leven nu al 7 weken in afzondering en dat begint zwaar door te wegen.

 

 

Reacties zijn gesloten.