Maandag, 8 juni 2020

Maandag, 8 juni 2020

Het is weerom een hele tijd geleden dat ik wat tijd vond om deze blog te updaten… de tijd vliegt voorbij ondanks deze lockdowntijd.
We zitten vanaf vandaag in fase 3 van de versoepelingen.  In a nutshell: we mogen onze individuele bubbel uitbreiden tot 10 personen per week en cafés en restaurants gaan onder strikte voorwaarden weer open (1,5m tussen de tafels, obers en personeel gemaskerd, voor samen tafelen: niet meer dan 10 personen per tafel). We mogen ook weer uitstappen in eigen land doen, van één of meerdere dagen. Op 15 juni gaan onze grenzen weer open.

Covid-19 cijfers België dd 8 juni 2020 (Bron: De Standaard, 8 juni 2020)

Ondertussen kreeg iedere Bruggeling boven de 12 jaar een mondkapje toegestuurd, wat we erg konden appreciëren. Niet iedereen heeft immers de mogelijkheid om er zelf een te fatsoeneren… bovendien moeten die ook telkens na gebruik gewassen worden op een temperatuur van minstens 60°C.
Wat hebben we allemaal gedaan in deze nare tijden?
Kort samengevat:
De Franse lessen nu en dan via WhatsApp met onze Romi met plezier verdergezet, in de tuin gewerkt, yoga of jogging bij het ochtendgloren langs onze mooie Brugse vesten, op 22 mei verjaardag Ann gevierd, buurt- en strandwandelingen in Zeebrugge met Yves, op 27 mei vrijwilligerswerk bij Tejo Brugge hervat, op 29 mei deelgenomen aan het initiatief De Langste Stoel en onze buurtwebsite geüpdated, op 30 mei samen met Yves deelgenomen aan de lockdownquiz  georganiseerd door mijn ex-VLIZ-collega ten voordele van goed doel vzw Initiatief, bouwvorderingen van de nieuwe praktijk van Wim gaan bekijken, onze kleinkinderen kregen elk een surfplank en genoten van het mooie weer en de golven met hun bubbel aan zee, etc.

En zo gaan de dagen voorbij in peis en vree in coronatijd… We bleven voorzichtig en  probeerden onze contacten tot een minimum te beperken.

Gisteren waren er ‘black lives matter-massabetogingen’ tegen racisme en politiegeweld n.a.v. de dood van George Floyd  in Antwerpen, Brussel, Gent, Oostende.
De protesten verliepen vreedzaam, maar nadien kwam het tot relletjes in het Brusselse. Ramen werden ingegooid en enkele winkels werden geplunderd. De social distancing werd niet altijd gehandhaafd, wat allicht weer tot nieuwe virusuitbraken zal leiden.

Reacties zijn gesloten.