donderdag, 26 maart 2020

donderdag, 26 maart 2020

Coronavirus slaat nog altijd wild om zich heen… Er zijn de afgelopen 24 uur 668 nieuwe bevestigde coronagevallen bijgekomen in ons land. Dat zijn er een stuk meer dan de afgelopen dagen. Ook het aantal sterfgevallen stijgt verder, met 56 nieuwe rapporteringen.
Will this ever end?

Ik doe voortaan de boodschappen gewapend met mondmasker en handschoenen. Ik blijf het hoogst beangstigend vinden dat kassiersters en winkelbedienden hier en daar nog geen handschoenen dragen… zo ook gisteren nog aan de kassa in de Carrefour van de buurt. Het dringt nog altijd niet door bij sommige mensen dat het Coronavirus een gemene, heimelijke killer is. Zo ook in BioPlanet, aan de vlees- en kaasstand geen maskers, geen handschoenen. Onbegrijpelijk! Vooral in de wetenschap dat het besmettelijk is voor er symptomen zijn.

Vooral voor de kinderen wordt het lastig als de ‘blijf in uw kot’-maatregelen verder worden uitgebreid. Hopelijk ontwikkelen de wetenschappers nu in de nabije toekomst een effectief vaccin, zodat we deze ellende in de nabije toekomst achter ons kunnen laten…

Hartverwarmende momenten in deze nare tijden… samen met Romi via Facetime wat herhalingen Frans doornemen. Leuk! Ik kijk daar iedere dag met veel plezier naar uit. Het geeft kleur aan deze prille lentedagen.

Bewondering voor het verzorgend personeel wereldwijd dat zich iedere dag, met gevaar voor het eigen uitvallen door ziekte,  inzet om de coronaslachtoffers over deze verschrikkelijke ziekte heen te helpen.

Reacties zijn gesloten.