Vrijdag, 1 december 2017

Vrijdag, 1 december 2017

Even genieten van wat schaduw die de palmboom me schenkt om mijn nota’s wat bij te werken. De aquagym is bezig, maar vandaag passen we wegens een wat zeurende knie. Yves woont een workshop bij en leert momenteel hoe je Gazpacho moet klaarmaken.

Vandaag onze laatste dag om echt te genieten van alles wat de Costa Adeje hier te bieden heeft. Het weer blijft constant zalig terwijl in ons landje de eerste sneeuw valt. Gisteren op het nieuws over de vekeersellende gehoord met twee dodelijke slachtoffers tot gevolg op onze altijd overdrukke wegen.

Gisterenavond lange wandeling gemaakt en ’s avonds trokken we terug naar ‘Johnny Kelly’s Elvis Bar’… Waar weer een andere dubbelganger van Elvis voor een sfeervolle avond zorgde. Daarna kwam de bijna perfecte replica van David Bowie, wat uitzinnige reacties onder het aanwezige Britse publiek uitlokte. Als David Bowie in de ether ronddwaalt, dan zou ie zijn dubbelganger gefeliciteerd hebben. Verwonderlijk hoe bepaalde mensen zich zo met een personage kunnen vereenzelvigen. Wat ons opviel is dat hier in de pubs à volonté kan gerookt worden… Misschien mag het niet maar is de controle niet zo strikt als bij ons.

Tussendoor ook tijd voor wat lectuur in het boek van dr. Servaas Binge ´Nooit meer naar de dokter’… Ben wat geupdatet naar een gezondere levensstijl en meer inzicht in ziekteoorzaken allerhande. Vanmorgen genoteerd op Twitter dat dit boek vandaag aan zijn derde editie toe is.

Begonnen aan het boek ‘Tot elke prijs‘ van de hand van Doris Klausing over de vissersopstand van 1887. De roman is gebaseerd op historische feiten en ik leef mee met een arme vissersfamilie die ten tijde van de ‘belle époque’ probeert te overleven… De vissers en hun families waren voor hun levensonderhoud afhankelijk van hun vangsten, werden uitgebuit door de reders en konden niet concurreren met de Engelse schepen. De Engelse vissers verkochten hun vangsten ook in Oostende wat leidde tot fel dalende marktprijzen, wat uiteindelijk uitmondde in de vissersopstand van 1887, met doden en gewonden tot gevolg. De uit het leven gegrepen en met veel realisme beschreven taferelen zouden een perfecte script kunnen zijn voor een film.

Reacties zijn gesloten.