Woensdag, 30 augustus 2017

Woensdag, 30 augustus 2017

Today it’s raining cats and dogs. De verkoudheid is beter, maar nog niet gedaan. De geplande jogging voor morgen, donderdag, wordt uitgesteld naar zaterdag.
Op zaterdag, 26 augustus, hadden we het jaarlijkse straatfeest. Het was stralend weer en de sfeer zat goed. Heb foto’s genomen zoals ieder jaar en die online en op de buurtwebsite geplaatst (http://samenzomeren.brugsebuurten.be/WelkomKartuizersstraat).  Was vergeten dat dansen zo’n onbegrensde, heerlijke gevoelens  kon opwekken die dagenlang blijven nazinderen…

Zondagavond genoten van lekker diner op het terras van het restaurant Noorderlicht in Hoeke en maandag een heerlijk dagje aan zee samen met Yves. Genoten van de zon en de stem van Max Strom doorheen de Apple-oortjes… het audiobook is uit, maar ik zal hem nog eens helemaal doornemen.
Dinsdag een recept van superkok en populaire gezondheidsgoeroe Sandra Bekkari uitgeprobeerd ‘gevulde courgettes met zongedroogde tomaten, fetakaas en amandelschilfers’. Het was lekker, ook door manlief werd het gesmaakt, maar in de toekomst zal  ik een ietsje minder zongedroogde tomaten voorzien, 100g was naar mijn smaak ietsje te veel. Mais les goûts et les couleurs ne se discutent pas…
Gisterenavond met de fiets naar de bib getrokken en wat rondgeneusd in het rijke boekenaanbod. Ex-collega Jan Seys stond ineens bij me aan de ontleningsterminal.  Dynamische Jan met zijn aura bol van de VLIZ-sfeer… de zalige bedrijvigheid die er heerst, de drukte en uitdagingen rond events, de leuke collega’s, de zeelucht, de oneindige zee… ! Leuk zo’n onvoorziene toevalligheden, ze geven je onverwacht een energieboost.
’s Avonds in de tuin gewerkt, het gras gemaaid… en daarna lectuur in de ligstoel buiten. Deze nacht donder en bliksem, de regen viel met bakken uit de lucht en ik kon moeilijk de slaap vatten.
Rampzalige nieuwsberichten en apocalytpische toestanden… orkaan Harvey hield lelijk huis in Houston… en tienduizenden zijn op de vlucht en honderden doden door de moessonregens in India, Nepal en Bangladesh.  Heb medelijden met al die mensen die hun have en goed hebben moeten achterlaten en nu in hulpcentra verblijven vol onzekerheid rond wat de toekomst brengen zal.

Reacties zijn gesloten.