Dag 88 – dinsdag, 17 mei 2016

Dag 88 – dinsdag, 17 mei 2016

Eerst bezoek aan het Pantheon, van oorsprong een Romeinse tempel, gewijd aan alle goden en later als christelijke kerk in gebruikgenomen. De opening in de top is 9m breed, dit oog is de enige lichtbron en staat tevens symbool voor een oog dat de kosmos inkijkt. Het pantheon werd tussen 118 en 125 in opdracht van Keizer Hadrianus gebouwd. Indrukwekkend! Daarna namen we de bus richting afspraak met onze gids Wouter Vercruysse in de Via Tolemaide 26. Geluncht in ‘Sistorante’ een leuke bistro tegenover het kantoor van de gids. Ik nam fried vegetables & Yves spaghetti met frutti di mare. Om 14.00 uur start van de gidsbeurt met Wouter. We bezochten in drie uur tijd, het Vaticaanmuseum en stonden versteld van de onverweldigende hoeveelheid beeldhouwwerken, wandtapijten, fresco’s… daarna de Sixtijnse Kapel, de Sint-Pietersbasiliek, het Sint-Pietersplein, te veel om allemaal op te noemen, dit allemaal gedocumenteerd door onze veelzijdige gids. Talrijke anekdotes, o.a. Sin Cere (puur)… komt van marmeren beelden die bij schade plaatselijk opgevuld werden met was… (sin = zonder), cere (was), dus sincere = puur, zonder schade, eerlijk.

Daarna trokken we richting Spaanse trappen, die deels gerenoveerd worden.

Na een weldoende douche trokken we naar de Ristorante Antonio waar ik opnieuw meloen met Parmaham en daarna Osso Bucco en Yves gebakken boleten & Osso Bucco, dit alles overgoten door een lekkere Rosso di Montalcino.

Vandaag 15.694 stappen, 10,82 km… we voelen het aan de voetjes.

Reacties zijn gesloten.