Dag 89 – woensdag, 18 mei 2016

Dag 89 – woensdag, 18 mei 2016

Vanmorgen, na het ontbijt, taxi genomen naar het Colosseo, waar we om 9.15 uur afspraak hadden met de gids. Het bleek een ietwat tengere oudere Hollandse dame. Eerste gedacht, dat wordt niets… maar wat een dame, wat een kunde! Ze woont al 40 jaar in Rome, kent iedere steen, iedere plek als haar broekzak. Het werd een heel boeiende voormiddag. De bouw van het Colosseo –oorspronkelijk Amphitheatrum Flavium –  nam 10 jaar in beslag (4 ploegen – ’69 tot ’96). Eerst liep de wandeling doorheen de Forum Romanum, waar we een uitgebreide uitleg kregen rond het Romeinse leven (Vestaalse maagden, Griekse slaven die goed behandeld werden, etc.). Na drie boeiende uren en na deze uitzonderlijke gids nog eens extra bedankt te hebben keerden we terug naar het ‘gewone’ Rome.

’s Middags aten we in de Pace del Cervello een fris slaatje (Yves = met ansjovis en mozzarella; ik met kiwi, mozzarella & nootjes). ’s Namiddags namen we de bus en belandden zo holderdebolder in Zuid-Rome, waar we een tuin aantroffen met honderden variëteiten rozen & hun geuren.

Vanavond in Facebook gebladerd en gelezen dat Wim weer een artikel heeft gepubliceerd in Charlie Magazine… onze Wim blijft goe bezig.

Reacties zijn gesloten.