Dag 87 – maandag, 16 mei 2016

Dag 87 – maandag, 16 mei 2016

Vanmorgen richting Vaticaanstad getrokken, eerst de Sant Eustachio-basiliek bezocht, binnen zeer indrukwekkende fresco’s op het plafond. Daarna op de Campo dei Fiori-markt, T-shirts gekocht voor Romi, Nikki & Wim… imposante gebouwen alom. Palazzo della Cancellaria waar ook een tentoonstelling van machines ontworpen door Leonardo da Vinci, daarna nog een kerk bezocht waarvan de naam mij ontsnapt, koptelefoon met uitleg… in die kerk ook een schilderij van Rubens, overdaad van goud, prachtige fresco’s, mozaïeken… daarna richting Sint-Pietersplein, weer imposante bouwsels, standbeelden… too much om het allemaal te behappen. ’s Middags, de metro genomen tot aan de Termini, een superlekkere lunch in de Aquila Nera. Ik nam een spaghetti al vongole & zeevruchten, zeebrasem gegrild, fritura mixta, daarna een citroensorbet & koffie. Heerlijk. Na de lunch terug richting Termini en de metro genomen (lijn B) naar het Colosseo, Forum Romanum en gewandeld tot aan de piazza Venezia, daarna richting Trastevera via de brug Garibaldi boven de Tiber. Wijntje gedronken op de sfeervolle Piazza Santa Maria (Café Sabatini)… orkest, sfeer, fonteinen. Daarna weer richting Tiber en tram genomen naar Piazza Venezia en richting hotel. Na een verkwikkende douche en avondmaal rechtover het Pantheon, Sant ‘Eustachio in Café Claudia, hadden we meloen met parmahesp & gegrillde kreeft overgoten door een Pinot Griglia… zeer sfeervolle plaats. Onze voetjes hebben wat afgezien… 24794 stappen vandaag…. 16,52km.

Reacties zijn gesloten.