Dag 86 – zondag, 15 mei 2016

Dag 86 – zondag, 15 mei 2016

Vertrokken vanuit luchthaven Oostende. Er was een heel strenge bewaking aan de ingang. Het vliegtuig had vertraging en dus trokken we eerst naar de Belair area waar Yves een Pineau de Charentes en ik een Kir met Cava bestelde. Daarna trokken we naar de security en dan naar Gate 11. Om 13.30 uur is het vliegtuig dan uiteindelijke vertrokken ipv 12:05. Om 15.30 uur geland in Rome Fiumicino. Daar taxi genomen naar de Albergo Santa Chiara (kost van de rit 48 EUR). We kregen de mooie kamer 102 toegewezen. Valiezen uitgepakt en daarna richting Piazza Minerva, even in de basiliek Minerve binnengewipt, imposante beelden en schilderijen… even een kaarsje aangestoken, een koor was een cantate aan het zingen. Toen we buitenkwamen zat een bedelares te bedelen op de stoep… we zullen nog heel wat bedelaars tegenkomen in Rome. Het begon plots te regenen, een verkoper bood zijn paraplu’s aan, toen we wilden betalen vluchtte hij plots wezg, een carabinieri zei ons dat straatventerij verboden was in Rome. Toen de politie van de horizon verdwenen was kwam de venter terug om zijn centen (10 EUR). Daarna richting Piazza Navona. Onze magen begonnen te knorren en we installeerden ons op het sfeervolle terras van Caffé Barocco. De vriendelijke ober bediende ons gezwind en de bruschetta pomodore, de tagliatelle di funghi, de pizza Napolitana en de insalata primavera overgoten met een lekkere Bardolino Rosato Calice smaakten heerlijk. We genoten van het sfeervolle kader van de Fontana dei quattro Fiumi. Daarna trokken we richting Trevi fontein, een heerlijke plaats, helaas weer in de regen… Nog vlug een lekkere gelati verorberd en wat gewandeld in de gezellige straatjes tussen de imposante tempels, gebouwen, obelisken, galerieën.  Het begon weer te gieten en toen een taxi in de buurt stopte hebben we die stante pede overhaald om ons haar het hotel te brengen (8 EUR). In het hotel vlug gedoucht en natte kleren te drogen gelegd. Morgen exploreren we de stad verder, Yves is naarstig in de reisgidsen aan het bladeren om de absolutely must sees neer te pinnen in de agenda.

Reacties zijn gesloten.