Mijn nieuwsjes

zaterdag, 18 maart 2023

zaterdag, 18 maart 2023

Vanmiddag staat een bezoekje aan de Sofacq Gallery op het programma, we lezen op hun website:

‘De historische SOFACQ site te Merelbeke Flora huisvest de gelijknamige SOFACQ Gallery. In het weekend van 18 en 19 maart 2023 wordt deze kunsthal opengesteld. In de ruimte dat voorheen de SOFACQ pantoffel fabriek was struin je tussen kunstwerken van een verscheidenheid aan hedendaagse kunstenaars. Na je bezoek aan de tentoonstelling kan je in het brouwerscafé nog nagenieten. De Barista serveert er koffie en huisgemaakt gebak, samen met de speciaalbieren van De Wilde Brouwers. Deze editie worden we vergezeld van gastkunstenaar Guy Slabbinck. Hij toont zowel in de kunsthal boven als in de brouwzaal (nieuw) werk in dialoog met de collectie.’. 

Benieuwd…

Sofacq Gallery - Guy Slabbinck

 

vrijdag, 10 maart 2023

vrijdag, 10 maart 2023

Vrijdag 10 maart 2023, ledenvergadering Apple Senioren Brugge! Weerom een inspirerende namiddag vol interessante topics! Na de hartelijke welkom van voorzitter Viviane, onthulde Pol de geheimen van het maken van contactlijsten op de iMac, iPad en iPhone. Willy nam ons mee op een boeiende reis door de wereld van de Apple Watch met nadruk op wat we als senior zeker moeten weten. En als kers op de taart liet Marcel ons zien hoe je met ChatGPT een tekst met taalfouten kan verbeteren in perfect Nederlands. Na het socializen tijdens de pauze volgde de uitwisseling van wistjedatjes met de betrekking tot Apple, Senioren, en Brugge (ASB). Op www.appleseniorenbrugge.be (onder agenda & verslag) links naar de presentaties & sfeerfoto’s, met dank aan voorzitter Viviane!

woensdag, 8 maart 2023

woensdag, 8 maart 2023

Er was zoveel in de media de laatste tijd rond ChatGPT en ik wou de mogelijkheden natuurlijk ook eens even uitproberen. Ik experimenteerde wat en liet hier en daar ook weten wat ik ervan vond.

Van onze Wim kreeg ik een mooi ChatGPT-gedicht… en het was heel aangenaam om die te krijgen.
Klik op deze link om het resultaat eens te bekijken.

Thank you Wim & ChatGPT!

Benieuwd hoe deze tool in de toekomst zal evolueren… to be continued.

 

 

 

Vrijdag, 17 februari 2023

Vrijdag, 17 februari 2023

Gisteren genoten van de kristalheldere stem en de akoestische & elektrische gitaar van de Gentse singer-songwriter Meskerem Mees en de sfeervolle symbiose met het delicate cellospel van Ceres Lauwers in het mooie kader van de Stadsschouwburg van Brugge… De opnames zijn gehuld in de duisternis, maar een hele avond lang schitterde de stem van Meskerem in alle toonaarden. Zo mooi! Impressed!

 

 

Woensdag, 25 januari 2023

Woensdag, 25 januari 2023

Jarig vandaag! Bloemen van manlief, cadeautjes van mijn loopvriendin, kaartjes van enkele vrienden en vriendinnen, fb-wensen, sms’jes… Na mijn TeJo-vrijwilligerswerk in de namiddag, ’s avonds verjaardag gevierd met manlief en schoonbroer en schoonzus en bevriende kennis in Zet’Joe waar Geert Van Hecke en echtgenote Mireille voor een schitterend diner zorgden, met alles erop en eraan. Alles piccobello van begin tot eind: warm onthaal, professionele bediening door attent personeel. Culinaire kunst van topniveau, pure verwennerij voor onze reeds verwende smaakpapillen!  Dankbaar: it was a beautiful me-day.

Zondag, 15 januari 2023

Zondag, 15 januari 2023

Alhoewel ik min of meer beslist had om niet meer te joggen na mijn knie- en beenblessure, heb ik me toch laten overhalen door mijn loopvriendin om er weer aan te beginnen. Het is nog super, supertraag, maar het is een begin en het lukt toch al weer een beetje… herbronnend!

 

Vrijdag, 13 januari 2023

Vrijdag, 13 januari 2023

De Nieuwjaarsviering & algemene ledenvergadering 2023 van de Apple Senioren Brugge werd bijgewoond door een veertigtal leden. Na het welkomwoord, volgde het Jaarverslag 2022.
Voorzitter Viviane hield eraan om eerst de medewerkers van De Garve van harte te danken voor hun altijd enthousiaste hulpvaardigheid.
In 2022 lag de nadruk op ondersteuning van de leden: ook wie de vergaderingen niet kon bijwonen kon achteraf de pdf-versies van de presentaties online bekijken; digitale assistentie via Teamviewer werd aangeboden; op de FB groep Apple Senioren Brugge was er een goede interactie met een ruim Apple-minded publiek. Verder dankte de voorzitter de spontane assistentie vanuit de ledengroep.
Na de receptie en pauze, met een stukje taart en koffie, lichtte de voorzitter de toekomstige werking 2023 toe aan de hand van de nieuwigheden op www.appleseniorenbrugge.be. Daarna volgde een luid applaus voor het vele do- en denkwerk.

Sfeerfoto’s op fb-pagina ‘Beeldbank van Apple Senioren Brugge’.

Zaterdag, 31 december 2022

Zaterdag, 31 december 2022

Oudejaarsavond gevierd in Het Visioen. De sfeer was luchtig, prettig, multicultureel, het menu lekker en de bediening heerlijk speels! Daarna zorgde een DJ voor de musical vibes, en voor de eerste maal in mijn leven kwam een Spaanse jonge ‘lady in red’ me uitnodigen op de dansvloer! Toen we aanstalten maakten om te vertrekken, nog een dansje met een Aziatisch type… Het was jaren geleden, genoten! Was superleuk.
Vroeger nooit uitgenodigd geweest door het vrouwelijk geslacht. Was aanvankelijk wat queer voor mij… Changing times, modern times!
Alles kán tegenwoordig, maar goed ook.