Vrijdag, 2 maart 2024

Vrijdag, 2 maart 2024

Twee fijne dagen in het Gentse…
Vanmiddag een aangename bijpraatlunch met Wim in het gezellige Osteria Delicati en daarna afgezakt naar Guy & Ilse en de kids, waar Guy in een mum van tijd vijf lekkere appelcakes bereidde voor na de toneelvoorstelling van de 10B-klas van de Steinerschool Gent ’s avonds.
Ondertussen is Lucky al meer maatjes met poes Louise. Zoals gewoonlijk had ik voor beiden een stukje gerookte zalm bij. Meestal wacht Lucky geduldig af tot Louise verzadigd is… en als Louise dan eindelijk genoeg heeft, dan stort Lucky zich gretig en vlug op haar/zijn restjes.

‘Seasons of Love’, in een regie van Brigitte De Sloover en Josefien Buyck.

In de mooi geïllustreerde brochure die we toegestopt kregen, lezen we in ‘Regie aan het woord – Brigitte De Sloover’:
‘Weinig tonelen benaderen de leefwereld van een tiendeklasser zo dicht als deze ‘Seasons of Love’. Je weg vinden in de wereld doorheen alles wat op je afkomt van buitenaf, het is niet niks. De digitale wereld neemt veel weg van de schoonheid van literatuur en beheerst het sociale leven (getuige de gsm’s onder mijn tafel).
Op elke straathoek is verleiding. Er is oorlog, onverdraagzaamheid en doorheen dat alles is er ook het zoeken naar vriendschap, naar liefde. Het verhaal van Romeo en Julia is van alle tijden: ondanks hindernissen van taal, geloof, ras en afkomst zijn we op zoek naar die liefde die alles verdraagt, die schoon en goed en waar is. Daarover gaat dit toneel. Geniet ervan.’

Blij dat we dit vanop de eerste rij hebben mogen meemaken… Onze kleindochter Romi, zorgde als Liesbet, de poetsvrouw en moederfiguur voor Sarah, met haar leuke outfit en aangepaste mimiek voor een fijne humoristische toets… Ook in haar rol als Carole wist ze ons te ontroeren.
Het zal niet eenvoudig geweest zijn om dit allemaal tot een goed en schitterend einde te brengen… onder de indruk van de goede onderlinge coördinatie en teamspirit, de vliegensvlugge wisselende decors, en zoveel megabruisend talent in die klas!

Seasons of Love where every heatbeat writes its own story…

 

 

 

Reacties zijn gesloten.