Woensdag, 3 april – zondag, 7 april

Woensdag, 3 april – zondag, 7 april

Een bruisende week achter de rug! Na een eerste onthaalshift bij TEJO, tijd voor een rit naar het Gentse om Romi en Nikki op te halen bij Katia.
Eenmaal thuis bij hen en tussen het enthousiast vertellen over hun scoutskamp door, dook ik meteen in de logistieke uitdaging van het uitpakken van de koffers en het sorteren van wasgoed op “must-haves” voor de jaarlijkse familie- en surfvakantie in ‘Le Rozel’ – met wasmachine en droger op volle toeren! ’s Avonds sloten we de dag af met een gezellige marathon van drie opeenvolgende afleveringen van ‘Nonkels’, wat zorgde voor hilarische momenten en heel wat gelach.

Na een verfrissende nacht was het tijd om de overgebleven was op te vouwen en terug in de koffers te stoppen voor de volgende bestemming. Tussendoor contact met Ilse en Guy in Les Meilleroux, vooral om updates te ontvangen over Romi’s telefoon die ondertussen onderweg is via Colissimo, ergens tussen Frankrijk en België.

Rond 10.00 uur vertrokken we richting Brugge, waar opa Yves ons stond op te wachten voor een uitstap richting Damme. We begonnen met een bezoek aan de tweedehands boekhandels Maerlant & Feniks van Guido De Ville, waar Yves af en toe een handje toesteekt. In De Maerlant werd Romi meteen verliefd op een prachtig geïllustreerd boek over Harley Davidsons, nadat Guido de kids attent had gemaakt op de jeugdboeken achteraan in de winkel.

Daarna genoten we samen van een overheerlijke maaltijd in Damme bij Arrom Thai, een adresje om te onthouden! De bediening heel attentvol, de Gin Tonic The Botanist en de rode curry met kip verrukkelijk. Zeker voor herhaling vatbaar.

Terug thuis volgden nog wat schaaklessen van opa, voordat we onze jeugd afzetten bij Lien, de zus van Ilse, die druk bezig was met het inpakken voor hun jaarlijks familie- en surftreffen in ‘Le Rozel’.

Zaterdag was een ‘leisure day’ en zondag, samen met loopvriendin Pierrette, genoten van de sfeer tijdens de Damme-Brugge-Damme loop. Eerst wat assistentie bij de inschrijvingen, daarna verdeling goodybags voor de 5 km en tot slot zorgden we voor waterbevoorrading voor de lopers. Het was een stralende dag en de sfeer onder de vrijwilligers, de lopers en het publiek was fantastisch. Again a nice, nice day!

Reacties zijn gesloten.