maandag, 25 maart 2024

maandag, 25 maart 2024

’s Ochtends een mooie wandeling gemaakt met manlief langs de branding in het idyllische Zeebrugge. Onze nieuwsgierigheid werd gewekt door een intrigerende constructie die langs de kustlijn stond… een mysterie waar we intens over speculeerden tijdens onze wandeling (tunnels voor zandopspuitingen?;  doorgang kabels windmolens?, speeltuin in opbouw bij de zich vormende duin?).
Het bleek later te gaan om het kunstwerk in opbouw ‘Star of the Sea‘, gecreëerd door de Britse kunstenaar Ivan Morison, als onderdeel van de indrukwekkende samenwerking tussen de Triënnale Brugge 2024 en de Triënnale Beaufort.

Het is verbazingwekkend hoe kunst ons uitnodigt tot interpretatie en ons verbindt met onze omgeving op manieren die we nooit hadden verwacht.

Star of the Sea (in constructie) - 25 maart 2024

Boys don’t cry‘, artikel van 18 maart en gelezen en beluisterd op Radio 1 Select, waarin Wim zijn mening geeft over onderstaande feiten:
‘Mannen gaan minder naar de psycholoog door biologische factoren, maar ook omdat de maatschappij hen nog altijd verhindert zich “zwak” te tonen. Dat zegt Wim Slabbinck in ‘Zijn er nog vragen?’
‘In de geestelijke gezondheidszorg gaapt een genderkloof. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Sinds 1 september 2021 kost naar de psycholoog gaan gevoelig minder, en daardoor vonden al 300.000 mensen de weg naar goedkope psychotherapie. Opvallend wel: 65 procent van die patiënten is vrouw.’

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.