Donderdag, 1 april 2021

Donderdag, 1 april 2021

Voor vrijdag een paasboodschap ingepland op de facebookpagina’s van Damme-Brugge-Damme & AC Sodibrug. Het is stil in de loopwereld, maar we verliezen onze hoop niet op een toekomstig ‘weer normaal’. Deze week langs de hier en daar in hyacinthgeuren gehulde mooie vesten een paar loopkes gedaan bij het ochtendgloren. Zaaalig!

Nikki en later Romi waren een tijdje thuis omdat ze na een test positief bleken te zijn, ze waren niet misselijk of ziek, geen hoest, niets van dat allemaal… naar de WhatsApp-boodschappen te oordelen, levendig zoals altijd, op de trampoline, in de tuin, in de bomen. In de klas van Nikki bleken 8 kinderen positief en ook de leerkracht van 64 jaar. Dat was even schrikken. Guy en Ilse bleken na de opgelegde quarantainetijd beiden negatief. een pak van ons hart. Het bleek dus een milde vorm. Ook de leerkracht van Nikki had milde symptomen. Het wordt voor de kinderen nu wel een heel lange paasvakantie, die sowieso een week vroeger begon…
Nikki herleeft en geniet alvast van een zalige tijd zonder schoolstress. Knutselen, samen met Guy een hok getimmerd in de tuin… een paradijselijke hof van Eden voor de vier cavia’s.

De pandemiecijfers gaan hier nog altijd in stijgende lijn. Heel Frankrijk gaat weer voor een maand in lockdown, ook scholen en crèches sluiten. Frankrijk zal de lockdownmaatregelen die van kracht zijn voor de regio Parijs en enkele andere regio’s vanaf zaterdag uitbreiden naar het hele land.

Guy was graag eens met de familie en de kids naar ‘Les Meilleroux’ getrokken voor wat opfriswerken… ook dat valt nu door die lockdown weer in het water.

Dochterlief kreeg vorige week een tweede prik van het Pfizer-vaccin toegediend en voelde zich twee dagen ellendig en misselijk. De tweede dag kreeg ze last van rode vlekken over heel haar lichaam. De huisarts zei dat ze direct naar de spoed moest…daar is ze ruim 4 uur moeten blijven, het bleek een allergische reactie op het vaccin. Maar ja, die ongemakken neem je er graag bij, liever dit dan dat het covid-19 virus je in zijn greep krijgt…
In Engeland zijn ze vorige week begonnen met het inenten van een derde dosis… in België zijn we er lang niet…

Hopelijk krijgen Yves & ikzelf de prik nu deze of volgende maand.
Een derde golf, een vierde golf… ik denk sowieso dat we met het virus zullen moeten leren leven en voorzichtig en alert zullen moeten blijven voor de vele mutaties die allicht nog de kop zullen opsteken.

We hebben net twee prachtige lentedagen achter de rug met schitterend weer. Dinsdag trokken we naar De Haan. Het was heerlijk om in de zon ongestoord te verdwalen in mijn 2read lectuur ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron in de Amanté-ligzetels met zicht op het opkomend getij.

Later in de namiddag kregen we een SMS-je dat Guy & Ilse en de kids een eindje verderop tussen Wenduine en De Haan ook van strand, zee en zon aan het genieten waren…Een onverwachte en aangename verrassing! Later genoten van een gezamenlijk bijpraatuurtje op veilige afstand op het strand.

Woensdagnamiddag, TeJo-tijd… blij dat de consultaties, ondanks deze nare tijden, vlot en veilig kunnen verlopen.

Reacties zijn gesloten.