Donderdag, 18 maart 2021

Donderdag, 18 maart 2021

Vorige zaterdag, 13 maart, werd 11 jaar TEJO gevierd. Het grote feest voor de 10de verjaardag was vorig jaar op de valreep niet kunnen doorgaan omwille van de pandemie. De sfeervolle en interactieve livestream, die door +/ 600 belangstellenden gevolgd werd, van A tot Z gevolgd. Er werd teruggeblikt op de voorbije jaren, waar de focus vooral lag op extra individuele therapeutische ondersteuning voor jongeren. De beloftevolle toekomstperspectieven met innovatieve projecten die nauwer aansluiten bij de noden van de jongeren van vandaag werden eveneens toegelicht (preventie, HOU-VAST beweging, etc.). Het was mooi en professioneel, blij dat ik het heb kunnen mee volgen en te behoren tot de TEJO-community.

Livestream:
https://vimeo.com/517051175/21ba6395c9?fbclid=IwAR2zWe5bAK7xxgWkKZ4653vLH5fvTXV3Lk9PoExHsEvYsPV-YC5YOlou5vwd

Covid-19 – state-of-the-art… Ondertussen hebben de ons omringende landen de toediening van het Astra Zeneca vaccin tijdelijk opgeschort wegens gevallen van trombose na de inenting… Onze eigen wetenschappers schatten het risico om ernstig ziek te worden door het virus erger in dan het minimale risico op een trombose. De besmettingscijfers swingen ondertussen weer de pan uit… en versoepelingen zullen allicht weerom on hold moeten gezet worden… Blijven voorzichtig zijn is de boodschap nu.

Ik zit hier op onze zolderkamer, blik gericht op mijn laptop, buiten kondigt de lente zich al aan, de narcissen, krokussen en hyacinten in de tuin smachten naar de zon, vanmorgen online SNT-les, vanmiddag ASB-zoom bestuursvergadering, morgen richting Gent, volgende week thuis van TeJo-permanentie, de agenda begint stilletejes aan weer dicht te slibben… Busy as ever, but in a very different coronaway.

Les jours continuent à se suivre et ne se ressemblent pas, ondanks dat venijnig virusje dat onze mooie planeet nog altijd in zijn tang houdt.

En zondagavond is onze Wim weer te gast als seksuoloog bij Joe FM tussen 19.00 en 21.00 uur, thema ‘ontrouw’.

AstraZeneca & covid-19 cijfers, 18 maart 2021
Bron: De Standaard, 18 maart 2021

 

Reacties zijn gesloten.