Donderdag, 22 april 2021

Donderdag, 22 april 2021

De tijd vliegt snel… zonder de soms nodige ‘isoleertijd’ om het een en ander neer te pennen.

Coronabarometer – 7-daags gemiddelde. Bron: De Standaard, 17-18 april 2021

Op zaterdag, 17 april de uitvaartdienst van Prins Philip, duke of Edinburgh, die op 99-jarige leeftijd overleed, live gevolgd op BBC 1. De uitvaart vond plaats in de St George’s Chapel in Windsor Castle. Het werd een stijlvolle, serene, maar heel sobere ceremonie in coronatijd in aanwezigheid van 30 familieleden. Naar de wens van prins Philip droeg zijn Land Rover zijn kist, ook de lezingen had hij zelf uitgekozen. Ik had ietwat medelijden met de queen… zo alleen en berustend, verlaten… in haar verdriet na 73 jaar huwelijk.

Nu en dan loopkes langs onze mooie vesten bij het ochtendgloren… heerlijk nu. Je ruikt het frisse gras, de takken van de bomen staan in knop en laten de lentezon door, de narcissen maken plaats voor de hyacinthen… het geeft je achteraf telkens een kick, het bloed stroomt vlugger doorheen je aderen en je krijgt er een berg energie bovenop om het beste van je dag te maken.

Deze week huispermanentie voor TeJo… veel jongeren hebben het moeilijk nu en het is telkens een oef-gevoel als we weer een jongere van de wachtlijst kunnen plukken en aan een bereidwillige therapeut kunnen toevertrouwen.

Onze kleinkinderen kunnen na drie weken paaspauze eindelijk weer naar school… een reis naar ‘Les Meilleroux’ zat er helaas niet in, rekening houdend met de strikte reisbeperkingen in België & Frankrijk. Het werd een paar dagen kamperen in de buurt van Bertrix… ook leuk daar.
Herinneringen van destijds aan paasverlof aan de Semois in Mortehan met de kids in de sneeuw borrelen op… een eeuwigheid geleden.

Zondag kreeg Yves zijn Astra Zeneca-vaccin, de dag erna ging gepaard met koorts, rillen… een griepgevoel. Ikzelf kreeg gisteren een eerste prik van het Pfizer-vaccin. Ik heb voorlopig geen last van nevenwerkingen… gelukkig maar. Ik was onder de indruk van de perfecte organisatie, het geordende verloop en de vriendelijkheid van alle vrijwilligers en verplegers. Blij dat ik gevaccineerd ben, want de besmettingscijfers blijven onrustbarend hoog en de intensive care units geraken overbevolkt, met veel jongere patiënten nu.

 

Reacties zijn gesloten.