donderdag, 19 maart 2020

donderdag, 19 maart 2020

Het zijn verschrikkelijke tijden met rollercoaster Coronavirus die in Europa rondwaart. Het is net of we op een andere planeet leven.  Geen bezoekjes meer aan en van de kinderen en kleinkinderen… gelukkig bestaat FaceTime zodat we toch regelmatig contact kunnen houden.  Netwerkdag TEJO-Brugge, gepland op vandaag 19 maart geannuleerd, onze loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme geannuleerd… TEJO-huis Brugge tijdelijk gesloten, trainingen AC Sodibrug opgeschort, vergaderingen Apple Senioren tot midden april geannuleerd…  social distancing…

We moeten er helaas het beste van maken en we beginnen ons anders te organiseren, zo ook vanmorgen.

Een nieuwe ervaring: Cursus programmeren en eindwerken via Microsoft teams. Dankjewel leraar Bart om dit te implementeren voor ons! Het werkt perfect (beeld & klank). Eerst de persoonlijke site aangepakt met verwerking nota’s decemberreis Tenerife, daarna kwam de update van de site van AC Sodibrug aan de beurt.
Nu toch ook al weer wat structuur in de donderdagmorgen… en ook weer een kind of ‘me-time‘-gevoel… een hele ochtend helemaal ongestoord – wat een luxe! – aan de pc op onze zolderkamer.

Planning voor morgen: een mondmasker maken, heb patroon en werkwijze gedownload van de site van de Krant van West-Vlaanderen. Benieuwd of het me lukt.
Nikki heeft er gisteren al een genaaid… trots! Een echt Steinerkind!

Onze  kleinkinderen organiseren zich goed hebben we gisteren vernomen. Op mijn vraag of ze het niet saai vonden dat nieuwe leven zonder school? Helemaal niet. Ze houden er een strak schema op na. Ze staan op om 7.30 uur, samen met schoondochter Ilse een dagelijkse portie ‘Yoga met Milou‘ (op YouTube), ontbijten… voormiddag: oefeningen voor school op de laptop, namiddag tijd om wat te ontspannen, online met de vriendinnen, knutselen, FaceTime, sporten.
Was blij dat te horen…

Deze namiddag bijna 10.000 stappen met manlief langs de Brugse vesten… we hadden er beiden nood aan om wat te ventileren. Bruges never has been so quiet… verlaten straten en pleinen…

Reacties zijn gesloten.