zaterdag, 20 juli 2019

zaterdag, 20 juli 2019

De twee mooie weken aan zee zijn weer voorbijgevlogen… quality time voor mekaar, de familie, de kleinkinderen. De eerste week aan zee samen met Romi & Nikki, met aangename wandelingen doorheen het riante De Haan, genieten van zee en strand, de mooie zonsondergangen. Ann en Hans waren tijdens het weekend ook van de partij en in de tweede week kwam ons pluskind Milou er ook nog bij. Guy en Ilse genieten van de rust in huis, zonder de kids, om hun creatieve talenten eens de vrije loop te laten. Via WhatsApp een voorproefje van Ilse ontvangen, mooi!

Schelpen en strandbloemen werden verhandeld in het Nederlands, Frans en Duits, nu en dan ondersteund door expliciete gebarentaal. De tweede week was zonnig en het was een plezier om onze drie waterratten vol overgave in de golven te zien duiken. ’s Avonds vlamden Romi & Nikki enthousiast met hun rolschaatsen nu en dan voorbij ons appartement, aangevoerd door een razendsnelle Milou op de autoped. Zo verfrissend voor de geest het jong geweld om ons heen.

Ochtendloopkes langs het strand zullen voor volgend jaar zijn… het staartbeentje zorgt nog voor wat hinder bij het stappen.  Het deed wat hartzeer om ’s morgens de joggers op het strand en op de dijk te zien voorbijzoeven… Ik besef nu pas ten volle wat een calvarie het moet zijn om met rugpijn te moeten leven… pijn bij iedere stap die je zet, geen pretje.

Als kers op de taart, op de laatste De Haan-dag was Radio 2 van de partij op de zeedijk. De kids waren superenthousiast om Showbizz Bart en Ibe in levende lijve te zien… en het autogram van beiden in Nikki’s poëzieboekje mocht dan zeker ook niet ontbreken.

Vakantietijd… een paar mooie boeken gelezen, eyeopeners: ‘De la race des seigneurs‘ van Alain-Fabien Delon. Niet simpel en complex soms de kinder- en jeugdjaren van beroemdheden… men staat daar meestal niet bij stil. Ook het beklijvende verhaal ‘Vigil’ van Hyam Zaytoun bleef aan de ribben plakken.

Mijn Frans is zo meteen weer wat bijgespijkerd…

Ze zijn weer voorbij die mooie dagen samen… hopelijk kunnen we deze leuke 14-dagen-zomertraditie met de familie nog vele jaren aanhouden.

Terwijl ik dit neerschrijf op de achtergrond de heerlijke natuurgeluiden van de CD ‘Mountain Stream‘…
See deep enough and you see musically;
the heart of nature being everywhere music,
if you can only reach it.

 

 

Reacties zijn gesloten.