Maandag, 9 juli – vrijdag, 13 juli 2018

Maandag, 9 juli – vrijdag, 13 juli 2018

Vanmorgen, na het opstaan, weer een loopke gedaan langs het mooie Noordzeestrand. Heerlijk om tegen de wind in te joggen en bij het terugkeren dan weer door de wind gedragen te worden onder het ruisende geluid van de aanstormende golven. Romi & Nikki zouden rond de middag aankomen… rond 12.00 uur een telefoontje van Guy dat ze een blok verder stonden geparkeerd en of we niet wilden komen om de kinderen op te halen. Ze waren nl. getuige geweest van een gewelddadig tafereel. Uit de auto die voor hen uit reed had een man een vrouw uit zijn auto gerukt en hardhandig op de grond gegooid. Zij bloedde en was gekwetst. Guy heeft direct de politie gewaarschuwd en wachtte hun komst af. Blijkbaar ging het om een crimineel die net uit de gevangenis ontslagen was. Een ziekenwagen heeft de vrouw weggevoerd. Yves is de kinderen gaan halen die wat geschokt en diep onder de indruk waren.

De kinderen waren superblij en enthousiast rond het vooruitzicht om een paar dagen bij ons aan zee te vertoeven… Na het middageten trokken we naar De Haan centrum om wat boodschappen te doen. Aangezien het uur nogal gevorderd was en het weer ook niet super super, besloten we om het strand te laten voor wat het was en het zwembad beneden op te zoeken.

Vanmiddag viel de eerste grote kies van Romi eraf en vanavond een tweede. Was dat even schrikken voor Romi. Nikki moet weerom een versje leren tegen het begin van volgend schooljaar. Zij kent nog steeds het nogal lange gedicht van vorig jaar. Het is in haar geheugen gegrift voor eeuwig en altijd.

Bij het naar bed gaan… nog even nagepraat rond de gebeurtenissen van de dag. Romi zei: ‘Wat die mevrouw heeft ondergaan, kunnen wij dat ook tegenkomen?‘… Heb haar vlug gerustgesteld dat dit in onze familie en vriendenkring nog nooit gebeurd is en hopelijk ook nooit zal gebeuren.

De tijd is voorbijgevlogen… met weinig tijd om mijn schrijfsels bij te houden. Genoten van zon, zee en strand en familiale banden aangehaald. De kinderen hebben zoals ieder jaar bloemen verhandeld met hun schelpen. Ook Ann & Hans & Milou hebben een paar dagen bij ons verbleven. Het is mooi geweest.

 

Reacties zijn gesloten.