vrijdag, 25 mei 2018

vrijdag, 25 mei 2018

Vandaag afgesproken met Toni Coppers en vrouw Annick om samen naar de vernissage van Guy’s tentoonstelling ‘A Burning Bush’ te gaan in NK Gallery Antwerpen. We spoorden naar Antwerpen/Berchem en spraken af op de hoek van de mooie Cogels Osylei.
De tentoonstelling valt op een goed moment want dit weekend kan je op meer dan 60 plekken in Antwerpen terecht voor een extra portie kunst in het kader van Antwerp Art Weekend.

Na het parkeren en wat stappen troffen we een stralende Guy en Ilse aan in opperbeste stemming in NK Gallery. Ik hoorde achteraf dat Guy & Ilse ’s morgens samen 8km gejogd hadden. Lopen: goed voor de endorfines en om de stress, die gepaard ging met de voorbereidselen van de voorbije dagen, wat van je af te schudden.

I was impressed door enkele weerom grootse werken waarin zoonlief hart en ziel gelegd heeft. Blij dat het geheel zo mooi harmonieert met de site. De schilderijen komen er goed tot hun recht in het strakke witte decor… we maakten kennis met de sympathieke adjunct-galerijhouder Mathias Swings. en enkele kunstliefhebbers & superfans van Guy.

Daarna genoten van een leuke babbel met Toni & Annick en lekker etentje in het coole Italiaanse restaurant Danieli Il Magnifico… In de keuken beneden waan je je in een heuse Italiaanse comedia…  una atmosfera tipicamente italiana!

Rond middernacht weer veilig thuis… het was een mooie dag.

Intro prof. dr. Willem Elias over deze tentoonstelling (NL)

Intro prof. dr. Willem Elias over deze tentoonstelling (Engels)

Op 1 juni, ook een mooie recensie van Guy’s werk door Johan Debruyne

 

 

Reacties zijn gesloten.