zondag, 6 mei 2018

zondag, 6 mei 2018

Een mooie dag! ’s Morgens trokken we naar Scharpoord (Knokke) waar misdaadauteur Toni Coppers te gast was voor een zondagsbabbel naar aanleiding van het tienjarig jubileum van de thrillerreeks rond commissaris Liese Meerhout. Het werd een boeiend relaas deskundig geleid door een verbazingwekkende en uiterst goed gedocumenteerde Jooris Van Hulle.  We kregen een goede inkijk in de strakke werkmethodiek van de auteur, die zeer meticuleus te werk gaat waarbij geen enkel detail ongecontroleerd blijft.

In dit verband herinnerde ik me de tijd toen Toni Coppers een bezoekje bracht aan het VLIZ ter voorbereiding van zijn boek ‘Stil Bloed’, dat zich in Oostende afspeelt. Ik vond het toen een lugubere gedachte dat in het boek de directeur van het VLIZ vermoord zou worden en had het daar eventjes moeilijk mee.

Jooris Van Hulle & Toni Coppers (Scharpoord, Knokke, 6 mei 2018)

We kochten het boek ‘De zaak Magritte’, gesigneerd door de auteur samen met een mooi woordje erboven en maakten meteen ook kennis met de uiterst vriendelijke Annick, de vrouw van Toni Coppers. Ook Robrecht Willaert was van de partij en na de receptie zochten we het zonnige terras op. Daar werd het, bij een natje en een lekker slaatje, voor Yves leuk bijpraten en herinneringen ophalen over reisjournalistieke tijden, conversatie opgevrolijkt en aangevuld met enkele humoristische anekdotes gebracht door de immer jeugdige reismagnaat & globetrotter Robrecht Willaert.

Vandaag, maandag 7 mei, viert Toni Coppers zijn tien jaar schrijverschap met weerom een sterk verhaal ‘De Jongen in het Graf’. Ik heb me voorgenomen om alle boeken van de eerste tot de laatste te lezen. Il y a donc du pain sur la planche wat de lectuur betreft…

Heb net het boek van Marjolein Dubbers ‘Het energieke vrouwen voedingskompas‘ uit en ben twee boeken tegelijkertijd aan het lezen ‘Verbolgen Verbonden – Opgroeien in een complexe wereld‘ van Peter Adriaenssens en ‘A piece of the World‘ van Christina Baker Kline. De twee laatste alterneer ik om de materie van het Adriaenssensboek nu en dan wat te laten bezinken… it’s true indeed, we live in a complex world.

 

 

Reacties zijn gesloten.