dinsdag, 1 mei 2018

dinsdag, 1 mei 2018

Bij het ochtendgloren de mereljonkies in onze tuin bewonderd die nu al alleen – zonder de hulp van hun ouders – hapjes uit een appel kunnen pikken. Na stortbad & ontbijt genoten van de wandeling naar het centrum. Nu en dan kinderen op onze weg die een rode roos aanboden, waarop wij vriendelijk zeiden dat we nog heel wat aankopen moesten doen en de roos ons hierin zou hinderen.

Eerste item op ons programma: een kijkje gaan nemen naar de tentoonstelling ‘WO I, de slag om de Noordzee in het Provinciaal Hof. Helaas had ik het op de website niet goed bekeken en is die op zon- en feestdagen niet toegankelijk… is dus uitgesteld naar een later tijdstip. Dan maar genoten van een warme thee op het knusse verwarmde terras van Craenenburg op de markt.

Daarna richting Vismarkt om de 1 mei stoet – waar ik nog nooit tijd voor gemaakt heb – eens mee te maken. We ontmoetten veel bekenden en de sfeer was vrolijk en monter. De straat kleurde rood en de fanfares zorgden voor een opgewekte muzikale toets. Een stralende Rosita – die plots uit de stoet opdook –  stopte mij met een gul gebaar en een luide ‘dag Ingrid’ een rode roos toe. Even verderop liep haar echtgenoot en loopvriend, de immer enthousiaste Georges.

Na de stoet en wat bijpraten met enkele mensen een spaghetti verorberd in La Galleria Di Angelino. Daarna wandeling langs de mooie vesten huiswaarts… meibloesems alom! Wat een mooie tijd van het jaar. Op onze weg een stelletje Franse toeristen geholpen die niet wijs geraakten uit onze parkeermeters…

Na de koffie thuis nog een wandeling gemaakt en de rode roos op het graf van schoonmama gelegd… Destijds konden we haar op 1 mei enorm gelukkig maken met een ruikertje meiklokjes.

Het was een mooie dag!

Enkele sfeerbeelden van deze mooie eerste meidag…

Brugse vesten in bloei...
Brugse vesten in bloei… 1 mei 2018

 

 

Reacties zijn gesloten.