donderdag, 12 april – zondag 22 april 2018

donderdag, 12 april – zondag 22 april 2018

donderdag, 12 april 2018

Quality time met de kids t.e.m. zaterdagavond 14 april. Het verwondert me iedere keer hoe snel de kinderen evolueren… de donderdagnamiddag is traditioneel chess time voor Yves. Na de vele buitenactiviteiten de vorige week, smeekten Romi & Nikki bijna om binnenshuis aan de slag te gaan. Het ontbreekt hen hierbij niet aan creativiteit en ze hadden in een mum van tijd een heuse firma opgericht met de ronkende naam ‘De magische pluim’, een bureau dat op aanvraag kaartjes maakt met mooie teksten en tekeningen. Ze gebruikten hiervoor o.a. twee oude gsm’s van Yves en hielden uitgebreide conversaties met potentiële klanten… en spraken onderwijl elkaar aan met ‘collega’. Ze kleurden ook twee tekeningen in voor een wedstrijd georganiseerd door de ‘Standaard Boekhandel’. Romi wordt een echte  boekenworm, na de GVR van Roald Dahl, heeft zij de leesvirus goed te pakken en tackelt ze een lijvige Geronimo Stilton… Zo wijs beiden, en ’s avonds vraagt Nikki naar de Paashaas of die ons vergeten is… waarop ik met geheimzinnige stem antwoordde dat je nooit weet wat een nieuwe dag kan brengen.

Vrijdag, 13 april 2018

Vroeg uit de veren. Na het ontbijt in de tuin een wild enthousiaste Nikki dat de paashaas hen dan toch niet vergeten is… daarna richting Sluis, lekkere vis, aardbeien, groenten en bloemen gekocht. De namiddag werd gevuld met schilderactiviteiten van onze creatievelingen. Op algemene en dringende vraag van onze oogappels: de tweede aflevering zien van ‘Blind Getrouwd’, waarin ook nonkel peter Wim te zien was. Veel commentaar op… Damiano & Wendy en Mike & Marjolein geen koppel meer. ‘Wendy is toch een lief en heel mooi meisje‘, zei Nikki met vragende ogen en een pruilmondje? Waarop ik antwoordde dat ze toch beste vriendjes blijven, wat toch ook leuk is.
’s Avonds een grote wandeling, met  bezoek aan het graf van marraintje en bloemetje neergezet bij het graf van nonkel Omer, dat er zo desolaat uitzag, daarna lange stop in het speelplein.
En dit allemaal terwijl papa Guy & Amir Yatziv de wereldpremière meemaken van ‘Standby Painter‘ t.g.v. het Internationaal Filmfestival Visions du Réel (Nyon, Zwitserland). Spannend!

Length: 53′
Country: Belgium, Israel
Year: 2018
Language(s): Polish, English
Premiere status at VdR: World Premiere

VdR edition: 2018

Amir Yatziv & Guy Slabbinck (Visions du Réel 2018) - Standby Painter

 

Zaterdag, 14 april 2018

In de namiddag naar de Haan getrokken met een hele vracht schelpjes voor de bloemenverkoop. De zon scheen niet, maar het was redelijk weer. Rond 17.00 uur kwamen ook Ann, Hans & Milou en Ilse aan, na het bijpraten op het strand hebben we samen genoten van een aangename tafel bij de Chinees Li Dinasty… Rond 22.00 uur namen we afscheid van elkaar. Het was een mooie driedaagse.

Zondag, 15 april 2018

Triest bericht vandaag dat Eddy Geldof overleden is. Een mooi mens is heengegaan. De warme herinneringen toen hij nog bestuurslid was van onze loopclub blijven voor altijd bewaard in mijn hart. Altijd gedreven en klaar met een glimlach en een vriendelijk woord om mensen te motiveren en te stimuleren.

In de late namiddag: compileren ten huize van Bram van de borstnummers van de voorinschrijvingen Damme-Brugge-Damme in enveloppen… Het ging supervlot en rond 19.30 uur was alles kant en klaar.
Avond: facebook- en websitebericht opgemaakt rond overlijden van Eddy Geldof.

Woensdag, 18 april 2018

Samen met enkele buurtbewoners de lancering van MOOOV Filmfestival 2018 in het concertgebouw bijgewoond. Na speeches van o.a. de burgemeester, de regisseur, de ambassadeur, meegeleefd met de prachtige Indonesische western ‘Marlina the murderer in four acts‘.

Zaterdag, 21 april – zondag, 22 april 2018

Een drukke week achter de rug met de voorbereidselen van onze loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme (gepersonaliseerde mails borstnummers naar +/ 875 deelnemers, materiaal klaarzetten om de inschrijvingen ter plaatse vlot te laten verlopen, etc.). De zaterdag met stralend weer alles ter plaatse in gereedheid gezet met het organisatieteam en enkele vrijwilligers.

Zondagmorgen: onheilspellende weerberichten met aankondiging van mogelijk onweer. Opgestaan rond 5.30 uur en om 7.00 uur vielen de eerste regendruppels. Mamamia… tenten opzetten in de regen zal geen pretje worden. Gisteren prachtig weer, vanmorgen donkere wolken. Hopelijk zal dit de vooringeschreven lopers die van ver komen niet afschrikken.

Maar na regen kwam vlug zonneschijn en het werd een editie in de stralende – soms té stralende – zon… ons team vrijwilligers voor de inschrijfbalie waren allemaal present en volbrachten hun taak met perfectionistische nauwkeurigheid. Blij dat we altijd op zo’n toegewijde mensen kunnen rekenen. Er heerste weer een heerlijk leuke en enthousiaste spirit en te oordelen naar de reacties van de deelnemers, kunnen we spreken van een geslaagde loopwedstrijd.

Na de wedstrijd alle hens aan dek om tegen 20.00 uur alles opgeruimd te krijgen en daarna samen met het organisatieteam van een lekker maal genoten in ‘De Knotwilg’ in Oostkerke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.