Zaterdag, 1 april 2017

Zaterdag, 1 april 2017

Na een rimpelloze vlucht vanuit Oostende vanmorgen rond 9.00 uur aangekomen in Malaga samen met een twintigtal leden van AC Sodibrug. Bij aankomst in de luchthaven van Malaga werden we verwelkomd door de altijd weer verrassende Clara Sanchez Maldonado, vorig jaar in ons midden tijdens haar marketingstage in hogeschool VIVES. Na de drukte met de valiezen op de roltrappen kwamen we via de metro rond  10.00 uur aan in het zonnige centrum van Malaga. De azuurblauwe hemel, de wuivende ranke palmbomen, de brede lanen zorgden meteen voor een soort vakantiesfeer. Het herinnerde me meteen aan Torremolinos in 1993 ter gelegenheid van een European Aquaculture Society-conferentie. Meteen een instant déclic in mijn hersenen waarbij heel wat taferelen, bekenden en situaties me na al die jaren in een wirwar weer voor de geest kwamen.

Gezien het vroege uur, konden we nog niet in de kamers van hotel ‘Soho Bahia Malaga‘. Na het stockeren van onze valiezen trokken we op verkenning. Op de Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso dronken we, om de Sodistage goed in te zetten, een sangria aan een uitnodigend terras.  Daarna trokken Tony, Pierrette en ikzelf op exploratie om de omgeving te verkennen… Uitnodigend strand, met hier een daar mooie graszones en palmbomen. Wat ons meteen opviel, superveel lopers hier. Daarna maaltijd in een Grieks restaurant, waar na veel heen een weer gepraat met gesticulerende Spanjaarden, eindelijk kon besteld worden. Ik nam een steak met friet, salade en pepersaus voor mijn rekening en zat in aangenaam gezelschap tussen Stefaan en Maurice en tegenover Mia, Ashley en Sabine. Daarna terug richting hotel. Ik kreeg kamer 404 toegewezen. Nette kamer met terrasje en zicht op het grote rad buiten.

Rond 17.00 uur briefing voor de komende dagen en overhandiging van leuke attenties aan Clara. Daarna met Pierrette nog wat boodschappen gedaan in het Mas om de hoek… en rustige avond in het hotel na een verkwikkende douche. Ik kruip vroeg in bed, morgen nemen we immers deel aan de ‘XXXIX Carrera Popular de El Palo’ . Ik heb borstnummer 516.

 

Reacties zijn gesloten.