Zondag, 2 april 2017

Zondag, 2 april 2017

Na een hartig ontbijt onder leiding van Clara de bus genomen richting Area de Deporte en na een tiental minuten met zijn allen terechtgekomen in de mercadoachtige typische Spaanse sfeer van ‘mucho hablar y gesticulare‘… We are about to take part in the ‘XXXIX Carrera Popular de El Palo’! De zon begon al snel flink te gloeien op onze goed ingesmeerde armen en schouders…  en na in het gedrum de vertrek- en aankomstzone ontdekt te hebben vroeg de organisatie om een foto van onze groep. We kregen daarbij een handdruk van de burgemeester himself, die wat uitleg vroeg hoe wij hier terechtgekomen waren.  De foto zou normaal vandaag ergens op www.deporte.malaga.eu moeten staan. Daarna plaats genomen in de vertrekzone waar ik me  afvroeg waaraan ik nu begonnen was… Mamamia, mamamia!

Men wees er ons op dat we bij het keerpunt niet mochten vergeten een bandje te vragen anders zou onze tijd niet geregistreerd kunnen worden.

De loop zelf was nu en dan best pittig, met hellingen, zand, een brandende zon… maar wondermooi ook langs de immer blauwe zee. Dankzij de aanmoedigingen van de loopvrienden die langs de kant stonden en mijn karaktervolle loopvriendin Pierrette de moed erin gehouden en samen met Toon en Tony, die met de laatste kilometer meeliepen, onder applaus van de toeschouwers de eindmeet gehaald. Wow, dat was me het loopke wel… Met de runners high die door mijn aderen gierde, loopshirt gaan ophalen en daarna terug naar het hotel gewandeld… Dat was nog een vijftal kilometers denk ik.

Na deze inspanning was een namiddag a la playa meer dan welkom… Wat we ook deden. Op het strand volg ik nu en dan de Ronde vanop afstand via Rita die via haar broer en e-mails regelmatig geüpdatet wordt over de stand van zaken. Ook even gaan afkoelen in het zilte nog wat koude zeewater.

’s Avonds zijn we gaan aperitieven op een zonnig en trendy dakterras op aanraden van trainer Paul Meulebrouck en daarna heerlijke tapas gaan eten in het super eethuis Los Gatos… Een van de obers was van België afkomstig en het werd een heel, heel, heel gezellige avond in een mooi kader.

Vandaag 35.000 stappen in totaal…

Foto’s van de Sodi’s op: https://goo.gl/photos/viM1a5PNGBCqsEpR8

 

 

Reacties zijn gesloten.