Dinsdag, 14 februari 2016

Dinsdag, 14 februari 2016

’s Morgens naar Archery Dynamics (Oostende) – een trouwe sponsor van onze loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme – getrokken om een tiental bekers uit de nieuwe collectie te kiezen voor onze wedstrijdloop Damme-Brugge-Damme (23 april 2017). Het bleek ’s morgens gesloten en pas om 14.00 uur weer open te zijn. Daarom besloten we maar om in Oostende in de Royal North Sea Yacht Club te gaan lunchen, het is een aangename locatie en je hebt er een mooi uitzicht op de haven. Normaal moet je lid zijn, maar Yves kon de onthaaldame overhalen om ons toch maar binnen te laten, refererend naar een vroeger bezoek met een zakenrelatie. Ik koos voor garnaalkroketjes en Yves voor ganzenlever als voorgerecht en daarna kozen we beiden voor sôle meunière met frietjes. Het was zeer lekker.

Tijdens de lunch blikte ik met enige nostalgie in de verte naar de in de zon gedrenkte VLIZ-gebouwen en dacht aan de fijne tijd die ik er had en aan mijn ex-collega’s die nu ofwel druk in de weer ofwel in lunchpauze zouden zijn. Vorig jaar zat ik er in die periode nog om alles af te ronden na de hectische, maar ook altijd uitdagende tijd voorafgaand aan de VLIZ Marine Scientist Day. Een jaar voorbij al… wat gaat de tijd snel.

Les couples autour de nous… zouden de aanzet kunnen zijn voor kortverhalen à la Roald Dahl… zoveel andere werelden, zoveel verrassend grappige toestanden en dat op Valentijn. Doordat de tafeltjes  nogal dicht bij elkaar staan ben je soms ongewild getuige van conversaties die eigenlijk tot de privésfeer behoren.

Daarna nog enkele brocantezaken bezocht. Ik kocht er een mooi lederen leunstoeltje en Yves kon het natuurlijk niet laten om enkele boeken te kopen.

’s Avonds 50 minuten gejogd met mijn loopvriendin.
Rond 20.00 uur SMS gekregen van Wim dat hij te gast zou zijn bij Van Gils en zijn gasten… geslaagd programma weer, leuk om de avond mee af te sluiten:

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/van-gils-gasten/2017/van-gils—gasten-d20170214/#

Reacties zijn gesloten.