Zaterdag, 9 juli 2016

Zaterdag, 9 juli 2016

Vanmorgen na het ontwaken rond 7.30 uur loopschoenen aangetrokken en loopke gedaan op het strand… het was super, heerlijk weertje, heerlijk windje. Daarna ontbeten en toen Yves terug was van het zoveelste rommelmarktbezoek zijn we naar het centrum getrokken voor enkele boodschappen. Telefoontje van Ilse dat de kindjes er morgen rond 18.00 uur zullen zijn en dat ze mogelijks wat langer zullen blijven dan aanvankelijk gepland… we zien wel.

Wim wordt vandaag weerom geciteerd in De Morgen… onze zoon wordt een BV!
Bedden opgemaakt voor onze kindjes met een verrassingske op het dekbed… en rond 14.00 uur richting strand getrokken voor zonnebad… in zee gezwommen, er waren sterke golven en het werd een heerlijke zwempartij. Daarna nog wat van de zon genoten, 10 minuten meditatie met headspace, en wat lectuur in ‘Haal meer uit je hersenen’… enkele  truukjes geleerd om zaken beter te verankeren in het geheugen zoals:

– HDL-cholesterol – hoop doet leven – goed; LDL-cholesterol – ellende – niet goed
– Taxonomie van dieren en planten: Rijke Amerikanen Krijgen Op Familiefeesten Grote Stukken Rosbief: Rijk, Afdeling, Klasse, Orde, Familie, Geslacht, Soort, Ras.
– PaKHuiS: Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht, Singel (van buitenste naar meest binnenste gracht A’Dam)
– Woorden die bij elkaar horen (absurd verhaaltje erbij denken)
– HOMES (grote meren Amerika: Huron, Ontario, Michigan, Erie, Superior)
– Het locisysteem (voor onthouden van vaste reeks informatie, waarbij de volgorde van belang is)
– TV-Tas (eilanden Nederland: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonikoog)

Na douche zijn we mosselen gaan eten in Bistro 14… uiterst vriendelijke bediening, lekker! Vanavond een schitterende zonsondergang kunnen aanschouwen. It was a beautiful day!

Reacties zijn gesloten.