maandag, 5 februari 2024

maandag, 5 februari 2024

Maandag was een ware reis door tijd en emotie…
’s Morgens hadden we afgesproken met Stephen, de echtgenoot van mijn betreurde nicht, Edith, uit Edinburg, in het pittoreske Knokke. Terwijl we wandelden door de desolate straten en zeedijk, praatten we bij en alsof de tijd stilstond, genoten we vervolgens van een heerlijke maaltijd in het aangename en sfeervolle restaurant Olivier, waar de gesprekken net zo smaakvol waren als het eten zelf.

Het hoogtepunt van die dag kwam in de vorm van een kostbaar geschenk, een geschenk doordrenkt met liefde en herinneringen aan mijn nicht Edith, die niet langer bij ons is na een onverslaanbare strijd tegen de genadeloze ziekte PSP. Stephen bracht een prachtige quilt mee, een meesterwerk, ooit gecreëerd door Edith. Vorig jaar hadden we al het prachtige boek ‘Works of Heart’ gekregen dat Stephen had samengesteld als eerbetoon aan Ediths talent en nalatenschap.

De quilt met de prachtige zeetinten en strandhuisjes, een van onze favorieten, zal voor altijd een symbool zijn van de liefde, veerkracht en creativiteit van Edith. Voorlopig rust de quilt op ons logeerbed boven… maar ooit siert en fleurt die misschien, bij een van de volgende generaties, nog een muur op.

It was a nice day!

 

Enkele snapshots van pagina’s uit ‘Works of Heart’:

 

Reacties zijn gesloten.