Zondag, 25 juni 2023

Zondag, 25 juni 2023

Terwijl manlief een lokale rommelmarkt afschuimde, vanmorgen bij het ochtendkrieken een loopke gedaan van 5km, met de stem van Evy Gruyaert als motivational coach in de oren (‘Keep Running 5 tot 10k’). Herbronnend zo’n ochtendduurloop met de frisse aard- en bloesemgeuren in de neus en op de achtergrond, soms Evy overstemmend, het vrolijke gekwetter van de vogels.

Toen ik mijn hardloophorloge bij de start aan het afstemmen was op de satellieten merkte ik een vrouw met Afrikaanse roots op die vredig, tegen een boom aangeleund, in het gras langs de vesten lag te slapen… ‘Summertime, when the going is easy’
Ietsje verder, een jonge allochtoon, die ineengedoken op een bank lag te dommelen. Ik had wat met hem te doen en vroeg me af of die jongeman ook zo’n lijdensweg had doorgemaakt als het hoofdpersonage van het boek ‘A(NI)MAL (van Cécile Alix), dat ik momenteel aan het lezen ben… Ben nu ongeveer in het midden van het boek en het heeft mijn hele kijk op de migratieproblematiek veranderd.
Het nieuws van de honderden migranten die recent zijn omgekomen door het omslaan van een vissersboot in de Middellandse Zee liet me ook niet onberoerd.

Dit terzijde…

Na een verkwikkende douche, ontbeten en ontdekt dat een deel van onze kroost ook niet stilzit momenteel:

Een episode van het Korzybski-huis… een podcast van Geert Lefevere met Wim vol reflecties over het aangaan van een therapeutische alliantie met mannen. Mooi!
Link: https://open.spotify.com/episode/7ahDUcSvfdZo4RFMIMdN47

En recent ook een interview van Eva Berghmans met Wim in de Standaard Avond van 20 juni: ‘Wat je nodig hebt om een open relatie te doen werken? Hetzelfde als om een gesloten relatie te doen werken

Zo intens blij dit allemaal te mogen meemaken. Jammer dat de oma’s en de opa’s er niet meer zijn, maar wie weet… er is meer tussen hemel en aarde… :-).

Reacties zijn gesloten.