zondag, 4 juni 2023

zondag, 4 juni 2023

Met de stralende zon boven ons hoofd en in aangenaam gezelschap enkele sfeerbeelden van een mooie daguitstap naar Gent (org. Willemsfonds Brugge). Met dank aan de verantwoordelijken voor de perfecte organisatie!
In de voormiddag werden we door een enthousiaste gids vanuit het Sint-Pietersplein meegeloodst om de buurt en de geschiedenis rond de imposante Boekentoren (https://www.boekentoren.gent/nl)  te verkennen… Onder de indruk van het imposante gebouw – ontworpen door architect Henry van de Velde – zowel wat architectuur als interieur betreft.

Daarna was het tijd voor een welverdiende lunch. We streken neer in Mub’art (https://www.restaurantmubart.be/) waar we verder socializeden. In de namiddag werden we opnieuw begeleid door een deskundige gids, dit keer door de betoverende Plantentuin (https://www.ugent.be/we/nl/diensten/plantentuin). Onder de indruk van de weelderige planten, de kleurrijke bloemen, de  geurige kruiden en de majestueuze bomen. De serres, met de prachtige exotische planten, waren een ware lust voor het oog. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het Gents UniversiteitsMuseum (GUM) (https://www.gum.gent/nl ). Hier maakten we dankzij een gedreven gids kennis met enkele wetenschappelijke erfgoedcollecties… Een interactieve en boeiende ervaring!

De daguitstap  was een perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis, natuur en wetenschap. Genoten van begin tot eind.

Enkele sfeerbeelden via deze link

 

Reacties zijn gesloten.