zaterdag, 5 februari 2022

zaterdag, 5 februari 2022

Op de site van Het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC) lees ik:
De omikronvariant van het coronavirus, die in 128 landen dominant is, zou tegen maart 60% van de Europeanen kunnen besmetten, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De organisatie schat het risico van omikron nog als “zeer hoog” in, maar zegt wel dat het einde van de pandemie in de Europese regio wellicht in zicht is. Sinds de uitbraak van omikron zijn wereldwijd meer dan 80 miljoen COVID-19-besmettingen vastgesteld. Volgens WHO kostte COVID-19 in de week van 17 januari elke 12 seconden aan een persoon het leven.
De landen die in november en december 2021 een stijging van het aantal omikrongevallen kenden, zitten nu in een afname van het aantal gevallen of beginnen een daling te zien’.

Hopelijk is het einde van de pandemie in zicht…

Bron: https://www.coronaviruscovid19.be/coronavirus-cijfers

Ondertussen blijven we voorzichtig en nemen we geen onnodige risico’s.

Zondagnamiddag gezellig thuis bijpraten en nieuwjaren met neef Nicolas & Katrien & Briekje… Briekje – ondertussen +/ 2 jaar – druk in de weer met het onder handen nemen van de box autootjes waar onze Wim – met zijn ellenlange klassementjes – destijds uren geboeid mee kon bezig zijn.

Vorige week terug eens gaan joggen de zondag langs onze mooie Brugse vesten en de dinsdag in Bloso. Het was herbronnend om weer eens in het Sodi-bad te duiken en wat bij te praten.

Volgende week eerste vergadering van het jaar ‘in levende lijve’ ter voorbereiding van onze loopwedstrijd ‘Damme-Brugge-Damme‘. Momenteel beperken we ons tot voorinschrijvingen… daginschrijvingen zijn voorlopig uitgesloten, gezien de pandemie. We tellen ondertussen al 182 voorinschrijvingen, een goed begin.

Mooie voorjaarsdag vandaag, le soleil brille! Het wordt een mooi weekend.

 

 

Reacties zijn gesloten.