Donderdag, 30 december 2021

Donderdag, 30 december 2021

Eindelijk weer eens ruimte en tijd vrij om onbelemmerd iets neer te schrijven… Yves neemt vanmiddag deel aan een schaakwedstrijd. Covid-19 legde de reiswereld zo goed als stil zodat manlief – die nu ook voorzichtiger geworden is om besmetting te vermijden –  nu veel meer in huis is.
Dit legde de voorbije maanden mijn ongebreidelde vrijheid wat tijdsbesteding betreft aan banden… ik moet rekening houden met mijn man en huisgenoot die nu omnipresent is in mijn leven. Vroeger verloor ik mij soms in de tijd en kon ik hier uren aan een stuk ongehinderd met iets bezig zijn… tot mijn maag begon te mopperen en ik dan toch eindelijk eens op boodschappentocht of aan het kokkerellen moest slaan. Ik begrijp nu beter kunstenaars en schrijvers die zich afzonderen om volledig vrij en los van hun omgeving hun inspiratie de vrije loop te laten. Daardoor dus niet veel tijd gehad om deze blog te spijzen de laatste tijd.

Op 21 december met Nikki en nichtje genoten van de Disneyfilm ‘Encanto’ in Koksijde… Daarna besliste het overlegcomité dat de filmzalen op slot moesten om de pandemie in te dijken… dit is nu ondertussen weer ongedaan gemaakt na een protest en klacht van de cultuursector bij de Raad van State. Theaters, operazalen, concertzalen én bioscopen kunnen weer open, mits inachtneming van de opgelegde maximale bezetting van de zalen.

Kerstavond was fijn! Mits de nodige voorzorgsmaatregelen waren de kinderen en kleinkinderen aanwezig en het was heerlijk om ze weer eens allen samen een hele tijd rond de tafel te hebben. De good vibes waren van de partij en ik denk dat het voor iedereen herbronnend was.

Ann, Hans en Milou zijn bij ons blijven overnachten, Guy & Ilse en de kids vertrokken wat vroeger… ’s anderendaags zou immers bij het ochtendgloren de lange rit naar het ski-oord volgen.

Ik voel al de blijdschap van Romi en Nikki. Kennismaking met de skisport… Fantastisch die besneeuwde bergflanken, de gezonde lucht. Skiën geeft je een mentale boost en een ultiem gevoel van vrijheid! Jammer dat ik het nu niet meer zou aandurven om de bergen af te zoeven met die ietwat minder soepele gewrichten… heerlijk was de tijd destijds met de kids in Reipertinger Hof (Kronplatz)… en die sauna na het skiën, zo deugddoend.

Morgen de laatste dag van het jaar… hopelijk brengt 2022 betere tijden wat covid-19 betreft. De omikronvariant, die nu vooral in de wat jongere groepen woedt, kondigt een nieuwe golf aan. Omikron is veel besmettelijker, maar blijkbaar zijn de symptomen milder en belanden minder mensen in het ziekenhuis. In Nederland gelden momenteel heel strikte maatregelen; gaan op slot: de horeca, culturele locaties en locaties voor kunst- en cultuurbeoefening, dierenparken en pretparken, sportzalen en zwembaden, niet essentiële winkels, zoals kledingwinkels, warenhuizen en bouwmarkten. Het gevolg is dat veel Nederlanders naar Antwerpen en Brugge afreizen… gisteren kon ik met moeite een parkeerplaats vinden in de buurt van TeJo Brugge. Heel wat plaatsen bezet door auto’s met gele kentekenplaten op de nochtans ruime parking in de buurt.

Ondanks de pandemie was het familiaal een heel mooi jaar en, naast gezondheid, is dat toch het allerbelangrijkste…

En nu gezwind op naar 2022!

Reacties zijn gesloten.