Donderdag, 21 januari 2021

Donderdag, 21 januari 2021

Een Britse en Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus woedt ondertussen in onze contreien en het is nu zaak om de verspreiding ervan in te perken. Twee scholen werden in lockdown geplaatst en het bezoek in enkele woonzorgcentra en ziekenhuizen werd tijdelijk opgeschort. In Engeland en Spanje stijgen de besmettingen… De Krokusvakantie wordt hier voor het secundair onderwijs voorafgegaan door een week online lesgeven. In de ons omringende landen komen stringentere maatregelen zoals o.a. het verplicht dragen van een professioneel FFP2-masker op het openbaar vervoer en in winkels. De vaccinaties zijn volop bezig in ons land…

De eindejaarsfeesten en nieuwjaarsbijeenkomsten werden ‘on hold’ gezet tot in betere tijden. Het wordt wachten om met heel de familie samen rond de tafel te zitten tot iedereen gevaccineerd is.
De woensdagnamiddagen worden gewijd aan het onthaal bij TeJo, de donderdagmorgen online MT-les bij het SNT.

Tijdens het vorige weekend kregen we het bezoek van Mr. Snow! Sneeuwpret: een welkome afwisseling in deze coronatijd. Guy & Ilse en de kids trokken naar de Ardennen, en wij genoten van één dagje sneeuw in Brugge.

Gisterenavond heeft Joe Biden de eed gezworen als 46ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Een nieuwe, frisse, hoopgevende wind van verbondenheid waait weer door Amerika! Blij dat ik de ceremonie heb kunnen volgen.

Verder nog tätig & busy in huis en outside… o.a. deelname aan online Zoomvergadering van de Apple Senioren, die nog altijd actief zijn in deze coronatijd, begeleiding & opleiding van mijn nieuwe TeJo-onthaalcollega op woensdag, vanavond Microsoft Teams meeting met onze TeJo-thuisonthaalpermanentiegroep.

De dagen beginnen al wat te lengen… de zwermen spreeuwen verzamelen ’s avonds en overnachten weer in de bamboe van onze tuin en trekken er ’s morgens gezamenlijk weer op uit naar andere oorden. De merels genieten van de halve appel die we iedere dag voor hen in de tuin klaarleggen… we genieten van het gekwetter van onze vedervrienden en vandaag schijnt de zon weer, wat een lentegevoel geeft. Volgende week weer permanentie thuis voor TeJo, veel jongeren hebben het extra zwaar. Gelukkig is er een gemotiveerd team vrijwilligers-therapeuten dat bereid is om nu meer dan een extra tandje bij te steken.

Vorig jaar, rond die tijd, was er nog geen sprake van wat covid-19, zou aanrichten… we hielden in dit weekend van januari 2020 een warme familiereünie met de familie van mijn broer… Ik hoor ons kleinkind Romi nog bangelijk opmerken –  na het zien van het nieuws over China en Italië –  in december 2019:  ‘het virus zal ook bij ons komen, je zal zien‘… waarop wij geruststellend antwoordden, ‘maar neen, Romi, dat komt niet tot bij ons‘… We beseffen nu pas hoe alles plots kan omslaan, ook door zo’n klein en nietig virusje van ca 0,1 micrometer.

Daarom enjoy every day, zelfs in deze coronatijd!

Reacties zijn gesloten.