Woensdag, 15 juli 2020

Woensdag, 15 juli 2020

Summer in De Haan in Coronatijden… Ik zal proberen om tussendoor nu en dan iets neer te schrijven.

Nu, 11 uur, schijnt de zon weer na twee regenachtige, grijze dagen. Gelukkig was de sfeer hier niet grijs, maar stond de barometer mentaal op ‘beau fixe’. Maandag aangekomen in CenterParcs De Haan. We hebben een vernieuwde, kraaknette en mooie Lakeside Cottage met alles erop en eraan… zelfs een infraroodsauna boven!

De maandagavond ’s avonds, op het terras,  buiten met Guy en Ilse en de kids genoten van een gezamenlijk samenzijn en avondmaal tussen de kwakende eendjes.

De dinsdagmorgen wandeling op de Zeedijk van De Haan, met Romi en Nikki (maskers aan – sedert de laatste stringentere Covid-19 maatregelen) deden we enkele strandwinkeltjes aan… Aankoop van een Hatchimal voor Romi en Hatched Egg, Lamaeitje, voor Nikki. Daarna lekkere lunch in Paname, waar we ons veilig voelden wat het afstandshouden op 1,5m betreft – op hoge stoelen.

Romi had de vorige avond al een prachtig doosje versierd met diamantjes voor haar hatchimalletje. In Paname opteerden Yves en ik voor mosselen en Romi & Nikki voor frietjes met een ambachtelijke garnaalkroket. Daarna een Irish Coffee voor Yves en een gewone koffie voor mij. Nadat de innerlijke mens versterkt was trokken we centrumwaarts voor nog enkele boodschappen bij de slagers ‘Wim & Vanessa’ en de totaal vernieuwde Delhaize.

In het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo gelden nu strikte veiligheidsvoorschriften. Tijdens je verblijf kan je, naargelang de drukte, maar enkele zwemsessies van twee uren reserveren. Wat we dan gedaan hebben via een handige CenterParcs App. We reserveerden voor de sessie 17.30-19.30 uur. Alles kon in uiterst veilige omstandigheden. In- en uitgang zijn strikt gescheiden, bij inkom kan je je kledij niet langer kwijt in de lockers, die moet je bij je houden. Douches zijn gesloten. Dit stelde mij allemaal gerust, gezien mijn vrees voor een nieuwe komende piek. We namen plaats voor het grote golfslagbad (dat inactief bleef gezien het mogelijk vrijkomen van aerosoldeeltjes). Voor de kids was het dolle pret… dit omwille van de vele vernieuwingen en de veel rustiger omgeving.

’s Avonds genoten Romi en Nikki nog van de infraroodsauna, een verkwikkende douche… en na het avondeten, de Switchquiz en knutseltijd… was het rond 22.30 uur (zo laat al!) bedtijd… na een voorleesmoment van een nieuw hoofdstuk uit het ‘Sissi’-boek en een ‘Guten Abend, Gute Nacht’ en ‘Somewhere over the Rainbow’-slaapliedje.

Daarna dook ook ik in de infraroodcabine! Heerlijk gevoel achteraf na een verkwikkende koude douche…

Nikki heeft vanmorgen haar typeles plichtsgetrouw op de laptop ingeoefend, Yves is begonnen met het uitschrijven van zijn reis naar de Nord-Pas-de-Calais van vorige week… en de kids zijn gezellig aan het knutselen. Straks volgt nog een Frans onderonsje met Romi via aandachtige en verklarende lectuur van een bladzijde uit het boek ‘Voler, un rêve – La Joie de Lire’ van Marie-Antoinette Raes… een boek uit Wim’s middelbare schooltijd.

Op vraag van Ilse mijden we bewust de nieuwsberichten op televisie omdat de kinderen de Covid-19 nieuwsgeving niet zo goed kunnen plaatsen. Gisteren was er helaas weer een stijgende trend… vandaag volgen nog de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

Le soleil brille! Straks kunnen we misschien weer buiten op het terras eten… heerlijk!

Reacties zijn gesloten.