zaterdag, 8 december 2018

zaterdag, 8 december 2018

Gisterenavond met mijn loopvriendinnen de 6km gelopen van de kerstloop in het prachtig verlichte stadscentrum. Net voor de start van de looppartij was er nog een fikse regenbui… brrr. Gelukkig bleef het droog tijdens de hele loop. Vooraf had ik het parcours al wat proberen in te schatten via Google maps, vooral om de straten met kasseien te localiseren… lopen op kasseien zijn we immers niet gewoon. Ondanks de vele met kasseien belegde straten viel de loop goed mee.

Na de loop kruisten we bij het bestijgen van de trappen van het belfort naar de kleedkamers even prins Laurent en de nieuwe burgemeester… we kregen alle drie een hand van de prins. Prins Laurent, altijd vriendelijk en voorkomend en niet verlegen om een handdruk aan wie onverwacht zijn pad kruist. Tenminste, dat is mijn ervaring. Leuk!

Daarna nog gezellig nagepraat op de kerstmarkt  met een hapje en een drankje en dan richting Belfort om enkele foto’s te nemen van het podium met de snelste lopers. De wedstrijd was goed voor ruim 3.600 deelnemers. Simon Mestdagh, de zoon van mijn loopvriendin kwam als eerste aan van de 10km run. Proficiat, Simon!

De sfeer was top en ik heb ervan genoten van begin tot eind. Voor herhaling vatbaar… tenminste als het lijf de wil blijft volgen…

 

Klik hier voor sfeerbeelden op de facebookpagina van de kerstloop 2018

 

Reacties zijn gesloten.