Zondag, 11 juni 2017

Zondag, 11 juni 2017

In de voormiddag www.acsodibrug.be & facebook bijgewerkt met foto’s & uitslagen van de pistemeeting .

In de namiddag naar De Haan getrokken met Ann, die er al een fietsrit van 56km had opzitten. Eerst kozen we ligzetels dicht bij zee, maar de nogal pittige wind joeg ons na een tijdje meer hogeropwaarts, veilig achter een windzeil, waar het zalig genieten was van lectuur in het zonnetje.

Het artikel gesmaakt met Jeroen Lemaire in de Humo, waarin hij stelt: ‘De afstand tussen mens en computer zal almaar verkleinen, en uiteindelijk worden we allemaal cyborgs’. Het deed me beseffen dat we stilletjes aan evolueren naar een wereld zoals beschreven in ‘The Circle’ van Dave Eggers. Een mustread voor fb-verslaafden.

Daarna mijn vanmorgen aangekocht boek ‘Eten als lijfstijl – slank & fit met de Kensingtonmethode’ van Stephen Twigg aangepakt. Het boek gekocht naar aanleiding van een gesprek met mijn ex-collega Robin.

We hebben ons nu en dan wat geërgerd aan een man die in onze dichte buurt met een vlieger tekeerging. Door de strakke wind dook de vlieger regelmatig met veel kracht resoluut in het zand. Ik hield mijn hart vast dat het gevaarte op omstaanders zou terechtkomen. We hebben ook wat geïrriteerd toegekeken hoe begeleidsters van enkele gehandicapte kinderen hun taak opnamen… de ene lag te slapen, de andere twee hadden meer aandacht voor hun smartphone dan voor de noden van de kinderen. Toen een van de kinderen wat te actief werd kreeg hij prompt een pilletje in de mond gestopt. Is het nu zo moeilijk om een of ander leuk spelletje te bedenken? Een van de kleine meisjes koos ervoor om bij de familie met de vlieger te gaan spelen, wat nu ook niet direct de bedoeling was.

Na het strand hebben we nog wat cadeautjes gesprokkeld voor vadertjesdag… een mooi zomerhemd en een bermuda van O’Neill gekocht.

’s Avonds samen met Yves, Ann & Hans genoten van een sublieme maaltijd in ‘De Lamme Goedzak’ in Damme. We kozen ervoor om buiten te tafelen en het is lang geleden dat ik zo fantastisch lekker gegeten heb, ook de bediening was uiterst verzorgd en vriendelijk. De Zuid-Afrikaanse wijn ‘Rust en Vrede Merlot’, die ik had gekozen paste super bij de gerechten! Mmmm! Voor herhaling vatbaar.

Reacties zijn gesloten.