Dinsdag, 6 juni 2017

Dinsdag, 6 juni 2017

Romi & Nikki sliepen tot 7.30 uur en na het ontbijt trokken we erop uit om wat proviand te halen bij de slager en de kruidenier en de bakker. Toen we merkten dat ze in de lokale krantenwinkel spinners verkochten – de rage van het moment – konden we er natuurlijk niet aan weerstaan. Nikki koos er een met lichtjes en Romi een met afbeeldingen van voetballen. Daarna op algemeen verzoek macaroni met kaas en hesp klaargemaakt. Nikki maakte de stukjes hesp klaar.

Vorige week voor beiden een houten spaarpotje met slot gekocht. Na het middagmaal ging Romi aan de slag om die met papier en figuurtjes te versieren terwijl Nikki duchtig met haar poppen speelde. Na het manuele werk werd het dan weer tijd voor wat ‘hersenwerk’… Romi loste twee kruiswoordraadsels op en Nikki drie blz. taal en rekenen. Daarna opteerden ze beiden voor de film ‘Sing’, waarover iedereen in de klas van Romi blijkbaar razend enthousiast was, terwijl ik me verder ontfermde over de wanorde die intussen in onze living ontstaan was.

Rond 16.00 uur trokken we Gentbruggewaarts. Er waren weer heel wat vrachtwagens op de autosnelweg die voor de nodige stress en ergernis zorgden. Na de komst van Ilse en het avondeten terug huiswaarts gereden, me vlug omgekleed om de voorstelling ‘Bachs Laatste Reis’, een vertelling van Jos Meersmans bij te wonen (organisatie: Willemsfonds).

Het werd een heel  verrijkende en ontroerende voorstelling, origineel gebracht na de  gedaanteverwisseling van Jos Meersmans in de persoon van Wilhelm Friedemann Bach, Bachs oudste zoon. Deze laatste reist in mei 1747 samen met de oude Johann Sebastian Bach van Leipzig naar Potsdam-Berlijn op verzoek van Frederik de Grote, koning van Pruisen en blikt terug op zijn eigen leven en dat van zijn vader. Vooral op Bachs drie belangrijkste werkterreinen (Weimar, Köthen en Leipzig) werd gefocust met 16 beklijvende muziekefragmenten uit Bachs oeuvre.

Bach was destijds altijd mijn trouwe metgezel bij het opmaken en ontwarren van soms netelige verslagen… na deze voordracht apprecieer ik Bachs oeuvre des te meer, gezien de psychisch soms moeilijke omstandigheden waarin deze begaafde componist actief was.

Reacties zijn gesloten.