Vrijdag, 24 februari 2017

Vrijdag, 24 februari 2017

De vrijdag met Yves naar d’Oede Schole in Damme getrokken voor briefing… ik zal zaterdag moeten invallen omdat noch Ludo nochBeeldhouwwerk Charles Delporte Yves de boekenzaak kunnen openhouden. En aangezien ik nu met pensioen ben, met wat vrije tijd, zijn alle ogen op mij gericht. Toen ik op de speelplaats aankwam, was de wanorde me daar – tussen de mooie en majestueuze beelden van beeldhouwer Charles Delporte –  me even te veel… en toen Yves even wat boeken uit zijn auto haalde, trok ik resoluut richting uitgerangeerde kerstbomen, kartonnen dozen en oude planken. De sfeer op de speelplaats was desolaat en triest en het beeld van het recente plotse eenzame overlijden van Elmar Van Landschoot met zijn vele boeken liet me niet los. Met mijn ribbenkast protesteerde nu en dan tijdens het opruimen… maar toen we vertrokken had de speelplaats weer een wat frissere aanblik, de mooie statige sculpturen stonden er fier op te kijken en dat gaf mij een heerlijk goed gevoel.

Reacties zijn gesloten.