Dag 49 – donderdag, 7 april 2016

Dag 49 – donderdag, 7 april 2016

Vanmorgen uitgebreid Ayurveda-moment en ontbijt. Daarna konijntje gekocht en klaargemaakt voor morgenmiddag. Opgeruimd. Zakdoeken en cola gekocht voor schoonmama. Boontjes met cordon bleu gegeten en aardbeien als dessert.

schoonmamaToen ik in het rusthuis aankwam vanmiddag vond ik een lege kamer… de schrik sloeg mij al om het hart. Ik stapte richting refter en kwam een oudere kordate dame tegen die schoonmama in haar rolstoel voortduwde. Ze zei dat mama haar kleren in haar kleerkast had gedumpt. Ik zei dat schoonmama dit onmogelijk zelf kon gedaan hebben. We zijn eerst gaan kijken in mama’s kleerklast, niets ontbrak daar, zoals ik dacht. Daarna naar kamer kordate dame… de kleren in een deel van haar kast waren niet van haar zei ze. Ik merkte op dat het zeker niet de kleren waren van mama.’Wie heeft die kleren hier dan opgehangen’, vroeg ze. Een verpleegster kwam tussenbeide en zei dat er helemaal geen omwisseling gebeurd was en dat dit haar kleren waren… ze waren bovendien genaammerkt door haar dochter. De kordate dame zei dat ze goed wist wat ze zei – als vroegere lerares snit en naad – en dat dit zeker haar kleren niet waren. De verpleegster zei toen: ‘Kalm aan, hé… we gaan nu je slaapkleren aantrekken en daarmee uit’, en ze trok de deur achter zich dicht. Terug in mama’s kamer 139bis… restje aardbeien aan klaargemaakt en ingelepeld. Fysisch is mama nog zeer fragiel, kan nog niet op eigen houtje met de rollator stappen. Op haar vraag slaapkleed aangetrokken en haar met de hulp van de verpleegster in bed gelegd. Nog even wat nagepraat, de vuile was verzameld en afscheid genomen. Kuit is nog gevoelig en gebeld naar Pierrette dat ik niet zou lopen vanavond. Zal zondag een looppoging doen… Voldoende medewerkers inschrijvingen Damme-Brugge-Damme gevonden, oef… alles gefinaliseerd, gecombineerd, gePDFt en doorgemaild en uitgeprint. Mail van Hilde ontvangen dat haar mama heel veel zorg en tijd vraagt en dat we na april zullen afspreken. Yves komt vannacht terug uit Thailand.

Reacties zijn gesloten.