Dag 27 – woensdag, 16 maart 2016

Dag 27 – woensdag, 16 maart 2016

tuinVanmorgen nuchter naar de dokter geweest voor bloedonderzoek. Bloeddruk 14/9. De dokter prikte drie keer in linkerarm zonder succes, in de rechterarm was het meteen OK. Ik was vroeg en dacht dat een ochtendwandeling me deugd zou doen… na het doktersbezoek pardoes gevallen op de stoep ter hoogte van het zonnecentrum… kaak geschaafd, voorhoofd & neuswondes, grr… Oogkast is gezwollen, buil op het voorhoofd met wonde. Gelukkig niets gebroken. In de voormiddag nog in de tuin gewerkt, wortels uit de grond gerukt en takken gesnoeid. ’s Middags lekkere roggenvleugels met spinazie. Namiddag: alles in orde gebracht voor de groepsverzekering. Collega An stuurde alles door met notaatje groetjes collega’s die me plezier gedaan heeft.
Het is misschien een rare trek van me dat ik dag na dag wat neerpen… maar met pensioen gaan is net als vakantietijd en als ik het niet zou neerschrijven dan zou ik allicht niet eens weten welke dag we vandaag zijn of me afvragen wat ik in godsnaam eergisteren gedaan heb… ik mis de vaste structuur van mijn werkomgeving, de uitdagingen, de vele events en steeds nieuwe deadlines. Ik mis het, mis het, mis het… Het vraagt een mindswitch, maar ik slaag er vooralsnog niet echt in om de knop om te draaien. Yves merkt het allicht dat ik het moeilijk heb en stelt nu en dan uitstapjes voor die ik met matig enthousiasme aanhoor. Het lijkt me allemaal tijdvulling, het boeit me niet echt… Ik mis de flow, het volledig opgaan in mijn werk, de intellectuele voldoening van een afgewerkt product. De dokter zei vanmorgen dat ik er een paar maanden moet laten over gaan en dan eventueel beslissen om er professioneel iets bij te doen. We’ll see, tijd brengt raad. Vanavond gaan we naar de film ‘Belgica’, regie van Felix van Groeningen, met Tom Vermeir en Stef Aerts, en met muziek van Soulwax.

Reacties zijn gesloten.