woensdag, 8 – vrijdag, 9 februari 2024

woensdag, 8 – vrijdag, 9 februari 2024

De woensdagnamiddag, TEJO onthaal; de donderdagnamiddag, bezoek tandarts, leesclub;  de vrijdag maandelijkse vergadering van de Apple-senioren.

Donderdag, 8 februari 2024

Na een ijlbezoek aan de tandarts om de losgeraakte brug terug vast te zetten trokken we richting De Brug voor onze meeting met de leesclub (org. Willemsfonds).

Onderwerp: ‘De stem van Tamar’ van David Grossman

Altijd een inspanning voor mij om een lijvig non-fictieboek te lezen… maar ik legde me op om het boek te ‘verslinden’ in een week tijd.  Het bracht me veel bij over het leven in Jeruzalem… de vele erin beschreven pleintjes en straten heb ik virtueel bezocht via Google Earth. Het verhaal van Tamar en haar zoektocht naar haar broer Sjaj wist me wel te boeien. Aanvankelijk leek het verhaal nogal chaotisch met Asaf en de hond Dina, maar naarmate de bladzijden vorderden kon ik me goed inleven in de problematiek en mee met Tamar, stilletjes aan infiltreren in het milieu van jonge kunstzinnige drugsverslaafden en daklozen in de greep van de genadeloze bloedzuiger Pesach. Ook de bijzondere persoonlijkheid van de non Theodora, die, ondanks haar isolatie in de toren, een zinvol leven leidde, zich verschillende talen eigen maakte en correspondeerde wereldwijd was inspirerend. Een boek dat iedere adolescent zou moeten lezen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.