Vrijdag 4 & zaterdag 5 maart 2022

Vrijdag 4 & zaterdag 5 maart 2022

Na een lekker ontbijt in ‘Le Relais du Marquis‘ een mooie natuurwandeling gemaakt in de omgeving van Ittre . Heel wat heesters staan reeds in bloei en we waren verwonderd om hier en daar tropische planten te ontwaren, zoals cipressen, palmbomen… Op het einde van de wandeling kwamen we aan het monument ‘Centre Géographique de Belgique’. Het dorp Ittre werd lange tijd beschouwd als het geografische centrum van België, een bijzonderheid die wordt gesymboliseerd door een monument bestaande uit molenstenen in het midden van het dorp. Maar de officiële geografische onderzoeken waren niettemin vergeten rekening te houden met de aanhechting van de Oostkantons aan België in 1919.
We merkten ook op dat nogal veel huizen voorzien zijn van alarmtoestellen en blijkbaar wordt ook nu en dan ingebroken in auto’s! Het is hier dus opletten geblazen.

’s Middags, een werklunch met de immer tätige businesswoman Annelies Bakker in Waterloo in het hippe restaurant ‘My Italian Friends‘ (Drève Richelle 9)… Mmm! Superrrrheerlijke  Italiaanse gastronomie daar.

Daarna wat gestruind in de shoppingstraat, terrasje gedaan genietend van de drukte en een lekkere cappuccino, en enkele monumenten bezocht.

Na een solo-zwemuurke op naar een gezellige gastronomische avond in ‘Estaminet à la Couronne’,  hoofdgerecht steak à l’os, overgoten met een Pic Saint-Loup l’Optimiste – Chemin des Rêves 2019… Nieuw voor mij: hier en daar een snuifje Fleur de Merlot – sel gastronomique aromatisé au vin – maakte het plaatje compleet.
Zalige plek en gastvrij en attent personeel.

Zaterdag, 5 maart 2022

De goedhartige ontbijtdame zorgde voor heel wat lekkers bij het ontbijt – zeer geapprecieerd door manlief!
Hoe ander personeel, een wereld van verschil kan maken…

En daarna na het uitchecken, op richting home, sweet home!

Dankjulliewel voor dit mooie verjaardagscadeau, lieve kinderen, het was een heerlijk weekendje uit!

Reacties zijn gesloten.