zaterdag, 16 oktober 2021

zaterdag, 16 oktober 2021

Hasta siempre, Rey Cabrera

Ruim 100 muziekliefhebbers in het algemeen en Cuba-adepten in het bijzonder waren zaterdag ll. present in De Brug, waar in een organisatie van  Willemsfondsafdelingen Brugge en Brugs Ommeland Rey Cabrera y Sus Amigos de avond kwamen opvrolijken met la musica Cubana.
Deze 78-jarige kranige Cubaanse rasmuzikant, afkomstig uit Santiago de Cuba, speelde tijdens zijn indrukwekkende loopbaan vrijwel met alle grootheden van de legendarische Buena Vista Social Club.
De zo kenmerkende Cubaanse sfeer zat er vanaf de eerste tonen van het 7-koppige orkest, onmiddellijk in en gedurende het ruim twee uur durende concert verdrongen de meeste enthousiastelingen zich als het ware op de dansvloer.
Rey Cabrera, die in Brussel woont en er in het huwelijk trad met een Belgische, blijft nieuwe muziek schrijven en treedt nog steeds overal in Europa op. Normaliter moest hij reeds vroeger te Brugge te bewonderen zijn geweest, maar covid-19 stak hier tot tweemaal toe stokken in de wielen.
Het fel gesmaakte concert werd met een Cubaanse evergreen afgesloten, nl. ‘Hasta siempre, comandante’, wat bij enkele concertgangers terecht de bedenking ‘Hasta siempre, Rey Cabera Y Sus Amigos’ uitlokte.
Genoten van begin tot eind.

Reacties zijn gesloten.