Donderdag, 6 mei 2021

Donderdag, 6 mei 2021

Vorige vrijdag richting Gentbrugge voor de verjaardag van Romi en de wekelijkse rit naar het Reva. Gezorgd voor aspergeroomsoep en macaroni met kaas en hesp, Romi’s lievelingseten, wat bamboe uit de tuin voor de cavia’s Wolly, Dolly, Auri en Vanille, en een speciaal potje paté met kip voor Louise, de poes. Ook vriendin Mamelou was paraat. Toen we tijdens de rit naar Destelbergen een pedelec voorbij zagen razen kwamen de beelden van de serie Topdokters weer naar boven, waarbij een vrouw vreselijk toegetakeld werd na de botsing met een wagen… Ze kon niet meer lopen, had een hersenletsel waardoor ze van alles opnieuw moest leren. Ik vertelde dit aan Nikki en die was meteen geboeid… en verlangde naar meer! Bij thuiskomst zocht ze de serie meteen op haar laptop. Dat is een aardje naar haar vaartje… als kind kon Guy ook zo heel geboeid naar allerhande medische ingrepen kijken.

Zondag weer gaan joggen met de loopvriendinnen… we hebben samen een 5,10 km afgelegd langs een mooi parcours van weiden en bomen en hadden heel wat bij te praten.

Dinsdag samen met Yves genoten van een dagje Oostende… niet bruisend zoals in normale tijden, maar overal is men wel naarstig in de weer om de terrasjes operationeel te krijgen tegen zaterdag, 8 mei. Terrassen hier en daar geïmproviseerd met enkele rijen paletten… gehamer, getimmer, grommende boormachines, gesleur met stoelen en tafels, opstelling van terrasoverkappingen, afwerken van geplande renovaties… een drukte van jewelste.

En gisteren was Briekje even een uurke op bezoek, leuk! Verrassend hoe veranderd hij is sedert zijn laatste bezoek en hoe knap en verstandig hij al is voor zijn leeftijd. Quality time!

Deze week ook een WhatsApp ontvangen van Hilde… ze mag eindelijk haar containers vaarwel zeggen en haar intrek nemen in haar gerenoveerd huis… we hebben afgesproken om eind mei wat bij te praten… ik kijk er al naar uit.

De coronacijfers gaan hier verder in dalende lijn… hopelijk zet de trend zich verder! We keep our fingers crossed.

Bron: De Standaard, 5 mei 2021

 

Reacties zijn gesloten.