Donderdag, 17 december 2020

Donderdag, 17 december 2020

Ik las vanmorgen in De Standaard: ‘Het begon zowat een jaar geleden met één besmetting in het Chinese Wuhan, ondertussen heeft het sars-CoV-2-virus de hele wereld in zijn greep. Al meer dan 1,6 miljoen mensen bezweken, meer dan 74 miljoen mensen raakten (officieel) al besmet. Gehoopt wordt dat de vaccins uitkomst brengen’.
Het wordt sowieso een kerst in mineur als je het vergelijkt met andere jaren… ook de hectische, maar leuke voorafperiode rond de cadeautjesjacht missen we. Die jacht verloopt nu vooral online,  zonder kerstsfeer. We hebben besloten om kerst met heel de familie te vieren eenmaal het vaccin er is… dus next year. Het zou de eerste maal zijn dat we geen ‘echte’ kerstboom in huis zouden halen, maar gisteren belde mijn nieuwe TeJo-collega mij op met de melding dat door de lockdown van alle niet-essentiële winkels in Holland, kerstbomen gratis te krijg waren en ze er een, indien gewenst, wel wilde brengen naar ons. Zo lief, wat een leuke, onverwachte verrassing! Straks zetten we de kerstboom op een voetstuk en zal hij in alle pracht en praal stralen in onze living. Blij hiermee, nu hebben we weer kerstsfeer in huis zoals destijds.

Er is veel gebeurd de laatste weken, ook heel druk nu en dan met thuispermanentie voor TeJo-Brugge, die ik samen met nog twee andere onthaalmedewerkers waarneem. Heel veel jongeren hebben het nu moeilijk door de lockdown, er zijn blijkbaar ellenlange wachtlijsten voor psychologische ondersteuning… gelukkig hebben we heel flexibele en bereidwillige vrijwilligers-therapeuten die buiten hun vaste schema’s therapie aanbieden en wat soelaas kunnen brengen in deze coronatijd.

Vorige week een aanrijding gehad. Een gehaaste dame wou snel haar kinderen ophalen van school en botste in achteruit vanop haar oprit vooraan tegen de rechterflank van mijn auto. Takelwagen naar Sint-Denijs-Westrem, vervangwagen, geloop verzekering, garage, expert, etc. Hopelijk krijg ik snel mijn auto terug en valt er niets meer te bespeuren van dit eng moment. Ook onze Nikki was erg geschrokken van het hele voorval.

We hadden ook gezellige tussendoortjes… een warm Sinterklaas-intermezzo op veilige Corona-afstand bij Guy & Ilse met onze kleinkinderen, ’s namiddags gevolgd door een lange wandeling met Ann en Hans in de ongerepte natuur van de Merelbeekse meersen… en ook van het VLIZ kreeg ik een leuke Sinterklaasattentie via de reguliere post, hartverwarmend dat de collega’s nog eens aan je denken eenmaal je out of the picture bent.

Laatste WordPress-les van dit semester… wat gaat de tijd snel.

Reacties zijn gesloten.