Vrijdag, 10 mei 2019

Vrijdag, 10 mei 2019

Interessante ASB-namiddag (Apple Senioren Brugge) bijgewoond. In een notendop: we leerden alles over de App 112. Via deze App kunnen we in geval van nood kiezen welke hulp we nodig hebben: Ziekenwagen, Brandweer of Politie. Ook de Apple SOS-noodmelding kwam uitgebreid aan bod… Leuk weetje voor wie de iOS11 heeft: 5x snel na elkaar op de sluimerknop (rechts) van de iPhone drukken en dan krijg je een scherm waarmee je verder kan… hulpverleners krijgen dan meteen ook toegang tot je medische ID. ‘Broekzakbellers’ moeten hiermee wel oppassen…

Eenmaal gebeld naar de 112 wordt automatisch een berichtje gestuurd naar de contactpersonen die je hebt opgegeven… die weten dan direct ook waar je je bevindt. Uitgebreide info rond deze Apps volgt nog via de nieuwsbrief. Ook de gewone GSM en ICE (In Case of Emergency) kwamen aan bod.

Nuttige 112-link voor onze kleinkinderen: https://www.youtube.com/watch?v=Dhxbt5ya0qw.

Na de pauze werden weer een paar IT-problemen weer de wereld uit geholpen, voorzitter Joost herstelde de bluetooth-verbinding tussen onze SB700??? luidspreker en onze iPad.

 

Reacties zijn gesloten.